Avtomobilizem

Petrol v novogradnjo PM AC Barje – jug in sever skupaj z Marche, McDonald’s ter Dars

Petrol je s poslovnima partnerjema McDonald’s in Marche, v prisotnosti podjetja Dars, podpisal pogodbo o poslovnem sodelovanju pri projektu novogradnje prodajnih mest AC Barje – jug in sever. Južna ljubljanska obvoznica bo tako bogatejša za dve novi Petrolovi prodajni mesti, zgrajeni po vseh najnovejših in najmodernejših standardih, ki bosta v svojih prostorih združila tri ponudnike prehrane.

Prodajno mesto AC Barje – jug, ki je del južne ljubljanske obvoznice že danes, bo s prenovo strankam ponudilo široko paleto različnih trgovinskih izdelkov, predvsem pa bo edinstveno v tem, da bodo lahko obiskovalci v prostorih prodajnega mesta, ki bo v velikosti 900 m2, izbirali med kar tremi različnimi ponudniki hrane – Fresh, Marche in McDonald’s. Slednji bo obiskovalcem nudil tudi možnost priročnega nakupa hrane s pomočjo linije “drive in”.

Novo, sodobno prodajno mesto bo vključevalo 18 točilnih mest za osebna vozila in 6 točilnih mest za tovorna vozila. Na lokaciji je predvidena ponudba klasičnih goriv ter LPG, CNG in LNG, v kasnejšem obdobju pa bo omogočena tudi umestitev polnilnice za vodik. Na območju prodajnega mesta AC Barje – jug bo urejenih kar 30 parkiranih mest za voznike tovornjakov, 90 parkiranih mest pa bo v upravljanju družbe Dars, ki bodo namenjene javnemu potniškemu prometu. Na več kot 10 parkirnih mestih bodo nameščene polnilnice za polnjenje električnih vozil, predvidena pa je tudi možnost širitve polnilnic na območje počivališča.

Poleg široke ponudbe Petrolovih izdelkov in storitev, bodo stranke v trgovinskem delu Petrol lahko opravile nakup sveže pripravljenih izdelkov Fresh. V prodajni prostor pa bodo umeščeni še štirje kavni kotički, poleg katerih bodo umeščene vitrine s pekovskimi izdelki.

Novogradnja najnovejšega prodajnega mesta bo predvidoma začela marca 2022, zaključila pa avgusta isto leto. Takoj po končani novogradnji prodajnega mesta AC Barje – jug namerava Petrol podobno novogradnjo prodajnega mesta izvesti še na prodajnem mestu AC Barje sever.