Avtomobilizem

Ford Transit krepi tehnološko vodstvo

Ford znatno povečuje produktivnost svojega gospodarskega vozila Transit z obsežno tehnološko in tehnično nadgradnjo, ki uvaja nove funkcije za pomoč vozniku in povezljivost, hkrati pa standardizira ključne tehnologije za aktivno varnost v modelih z največjim obsegom prodaje.

S pomembnim korakom povečanja obsega vgrajenih tehnologij za aktivno varnost, ki jih je neodvisna ustanova za varnost vozil Euro NCAP že nagradila z zlatim priznanjem, bo Ford od pomladi 2022 v vse modele Ford Transit Trend, Limited in Trail serijsko vgradil pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in avtonomnim zaviranjem v sili1 ter sistem za ohranjanje voznega pasu1, kar pomeni, da bo s temi funkcijami opremljenih več kot 60 odstotkov Transitov, prodanih po Evropi.

Ford prav tako širi svojo vodilno tehnološko vlogo v Transitovem segmentu z obsežnim programom posodobitev, ki bo kupcem zagotovil pomembne nove funkcije in zmogljivosti v celotni paleti različic modela Transit. To vključuje uvedbo naprednega novega povezanega komunikacijskega in informacijskega sistema SYNC 4 z 12-palčnim zaslonom na dotik2, ki omogoča številne nove funkcije in tehnologije za nadaljnjo podporo varnosti in produktivnosti, ter razširitev obsežnega nabora sistemov za pomoč vozniku z novimi funkcijami, kot sta pomoč pri zaviranju pri vzvratni vožnji1 in 360-stopinjska kamera1.

 

Uvedba povezanih tehnologij SYNC 4

Srce Fordovega naprednega nabora povezanih funkcij vozila je povsem nov komunikacijski in informacijski sistem SYNC 4, ki ga voznik upravlja s preprostim 12-palčnim zaslonom na dotik in ponuja dvakrat večjo računalniško moč kot dosedanji SYNC 32. Sistem SYNC 4 je zasnovan za brezžično nadgrajevanje s posodobitvami programske opreme Ford Power-Up, pri čemer številne tovrstne posodobitve ne zahtevajo skoraj nobenega ukrepanja, saj se nova programska oprema namesti v ozadju. Posodobitve, ki zahtevajo ponovni zagon, je mogoče načrtovati ob primernem času, na primer čez noč.

Vsi Transiti so serijsko opremljeni z modemom FordPass Connect, ki zagotavlja vedno delujočo povezljivost za podporo širokemu naboru funkcij in storitev za povečanje produktivnosti vozila. To vključuje možnost uporabe sistema FORDLiive connected uptime, brezplačne storitve, ki je na voljo upravljavcem Fordovih gospodarskih vozil in jim omogoča, da z uporabo podatkov o stanju vozila v realnem času povečajo čas delovanja.

 

Napredne nove tehnološke funkcije

Fordov najnovejši Transit že ponuja zmogljiv nabor tehnologij za pomoč vozniku in večje udobje, ki optimizirajo delovanje in zmanjšujejo obremenitev voznika, od aktivne pomoči pri parkiranju1 in opozarjanja na prečni promet1 do inteligentnega aktivnega tempomata s prepoznavanjem prometnih znakov1. Novi Transit nadgrajuje to vodilno ponudbo v svojem razredu z dodatnim paketom naprednih novih funkcij, ki si jih deli s popolnoma električnim modelom E-Transit.

Pomoč pri zaviranju pri vzvratni vožnji1 je zasnovana tako, da pomaga preprečevati trke, ki so lahko posledica omejene vidljivosti nazaj, s katero se pogosto srečujejo vozniki dostavnih vozil. Tehnologija samodejno zavira, če zazna, da voznik vzvratno pelje proti statičnim oviram, kot so stebrički ali visoki robniki, ali na pot premikajočih se udeležencev v prometu, vključno s pešci, kolesarji in drugimi vozili.

Parkiranje in vzvratna vožnja bosta preprostejša tudi z novo tehnologijo 360-stopinjske kamere1, ki je s Transitom na voljo za doplačilo. Sistem uporablja kamere, nameščene na vseh straneh vozila, ki voznikom prikazujejo sestavljeni pogled na okolico iz ptičje perspektive, kar zagotavlja znatno izboljšano vidljivost in pomaga zmanjšati tveganje poškodb med manevriranjem. Vozniki lahko izberejo tudi posamezne poglede kamer in se osredotočijo na določeno območje.

Transita je zdaj prvič mogoče naročiti tudi s funkcijami, ki prihranijo čas, kot je sistem za uporabo brez ključa Ford KeyFree, ter tehnologijami, kot sta električna parkirna zavora in notranje ogledalo s popolnim prikazom, ki izboljšujejo voznikovo udobje.1

Nadgrajeno paleto različic Forda Transita bo mogoče naročiti pri Fordovih trgovcih in v centrih Transit po vsej Evropi od zadnjega četrtletja letos.