Avtomobilizem

OD ŠTUDIJE SCÉNIC VISION DO NOVEGA RENAULTA SCÉNIC E-TECH ELECTRIC

Oblikovna študija Scénic Vision, ki je bila razkrita na vrhu »ChangeNOW« v Parizu, je napovedala Renaultov drugi korak z električnim avtomobilom segmenta C, s katerim bo okrepil svojo že zdaj močno ponudbo povsem električnih osebnih avtomobilov: Mégane E-Tech electric, ZOE in Twingo.

Scénic Vision je nakazal pot k bolj trajnostni, varnejši in bolj vključujoči mobilnosti. Visionarski in raziskovalen je utelesil najnaprednejše tehnološke perspektive za razogljičenje.

Novi Renault Scénic E-Tech electric bo sledil poti, ki jo je začrtal Scénic Vision, saj bo prvi serijski model, ki bo utelesil novo Renaultovo strategijo trajnostnega razvoja, ki sloni na treh stebrih: okolju, varnosti in vključenosti.

Novi Scénic E-Tech electric razkriva svoje obrise pod posebno zasnovano kamuflažo. Vozni park predserijskih primerkov bo skupina Renaultovih inženirjev od tega poletja vozila po evropskih cestah.

V tovarni Douai ElectriCity izdelani predserijski avtomobili bodo prekriti s posebnim kamuflažnim vzorcem, ki so ga po meri zasnovali v oddelku Renault Design. Subtilno poigravanje linij in motivov, ki izhajajo iz Renaultovega zaščitnega znaka, je naslednik podobnega vzorca, ki so ga prej zasnovali za prve preskusne primerke modela Mégane E-Tech electric, in ustvarja slepilno kamuflažo.

Novi Renault Scénic E-Tech electric bo svetovno premiero doživel 4. septembra na mednarodni avtomobilski razstavi IAA 2023 v Münchnu.