Avtomobilizem

Novi ID.3 je pripravljen za start

 

Volkswagen bo prihodnjo pomlad javnosti predstavil novi ID.3. Z drugo generacijo modela ID.3 Volkswagen nadaljuje zgodbo o uspehu družine ID.: do danes je bilo po vsem svetu dobavljenih že več kot pol milijona modelov ID., ki jih izdelujejo na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB). ID.3 trenutno proizvajajo v nemških mestih Zwickau in Dresden. Da bi zadovoljili veliko povpraševanje kupcev, bodo naslednje leto začeli popolnoma električni kompaktni model izdelovati tudi v matični tovarni v Wolfsburgu.

 

“Novi ID.3 izpolnjuje naše ambicije po kakovosti, oblikovanju in trajnosti. Njegova oblika bo bolj odrasla, materiali v notranjosti pa kakovostnejši,” je povedala Imelda Labbé, članica Volkswagnovega upravnega odbora, odgovorna za prodajo, marketing in poprodajo. Upoštevali so številne predloge strank ter jih realizirali kot produktne izboljšave in obogatitev serijske opreme: “Pri nas se osredotočamo na potrebe naših strank. Zato jim pozorno prisluhnemo in naš produktni porfelj prilagajamo njihovim zahtevam,” je dodala Labbéjeva.

Novi ID.3 bo opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme. Ta izboljšuje sistemsko zmogljivost in omogoča brezžično prejemanje posodobitev. Poleg tega bo serijska oprema bogatejša: po novem bodo serijski zaslon z 12-palčno (30,5 cm) diagonalo ter variabilno prtljažno dno in sredinska konzola z dvema držaloma za pijačo.

Funkcije, kot sta Plug & Charge in inteligentni e-načrtovalnik poti, bodo omogočale še enostavnejše in udobnejše polnjenje novega ID.3. VW bo v ID.3 vgrajeval popolnoma povezane asistenčne sisteme najnovejše generacije. Najboljša primera sta opcijska sistema “Travel Assist z množicami podatkov” in “Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo”.

“ID.3 dokazuje, kako uresničujemo Volkswagnove ambicije, da ponudimo visoko­kakovostne tehnologije in inovacije tudi v vozilih kompaktnega razreda. To se nenazadnje odraža tudi v novih komfortnih in asistenčnih sistemih: uporaba množic podatkov v najnovejšem sistemu Travel Assist pomeni naslednji korak v smeri visoko avtomatizirane vožnje,” je razložil Kai Grünitz, član upravnega odbora znamke Volks­wagen, odgovoren za poslovno področje tehničnega razvoja.

Kupci lahko od 1. decembra 2022 naprej naročijo predkonfigurirane linije opreme Life, Business, Style, Max in Tour. Začetna cena modela ID.3 Life je 43.995 evrov (z DDV in pred morebitnim odbitkom ekosubvencije). Zaradi velikega obsega naročil se pričakuje, da bodo nove ID.3, ki bodo naročeni zdaj, začeli dobavljati v četrtem četrtletju leta 2023.