Novi Hyundai i10

Najnovejša generacija Hyundai i10, modela iz A segmenta, oblikovno predstavlja vstop malčka v jasen oblikovni značaj družine Hyundai.

Pod sloganom »Go Big« se novi Hyundai i10 predstavlja z dinamičnim dizajnom, ki poudarja njegov agilen in razigran karakter. Tudi najmanjši član družine sedaj ponuja vso možno povezavo ter Hyundaijev varnostni paket SmartSense.

Od svojega prihoda na trg leta 2008, ko je zamenjal model Atos, pa do danes, ko je na trgu tretja generacija, so bili vsi i10 razviti v Evropi, izdeluje pa se v tovarni v Turčiji.

Dinamičen in trendovski dizajn novega i10 zaznamuje kontrast med mehkimi površinami in ostrejšimi linijami. V primerjavi s svojim predhodnikom se i10 nove generacije ponaša tudi z izboljšanimi proporci. Po zaslugi za 20 mm spuščene strehe in za 20 širinskih milimetrov več poskrbi za odločnejši nastop, nova 16-palčna platišča pa dodajo piko na “i” njegovemu energičnemu in dinamičnemu značaju. Maska hladilnika, znotraj katere se nahajata tudi LED dnevna žarometa, pa mu vdahne še dodatno športnost.

Z notranjostjo, ki združuje mladosten značaj ter obilico praktičnih rešitev, hkrati pa tako vozniku kot tudi potnikom nudi ogromno prostora, novi i10 nadaljuje uveljavljeno tradicijo, saj tako kot njegov predhodnik daje občutek, da gre za razred večje vozilo. Vložki na vratih so oblikovani tako, da omogočajo razširjen voznikov prostor, hkrati pa pogled usmerjajo proti prostornim odlagališčem

Novi i10 je na voljo z dvema motorjema. 1,0-litrski trivaljni MPi razvije 49,3 kW (67 KM) in 96 Nm navora ter omogoča hitrosti do 156 km/h. 1,2-litrski štirivaljni MPi ponuja 61,8 kW (84 KM) in 117,7 Nm navora in avtomobil požene do 171 km/h.

Oba agregata sta na voljo v kombinaciji z dvema menjalnikoma, s petstopenjskim ročnim ali petstopenjskim avtomatiziranim (AMT). V primerjavi s klasičnim samodejnim menjalnikom je AMT učinkovitejši, saj se ponaša z nižjo težo in zmanjšanim nivojem trenja.

Hyundai pripravlja tudi popolnoma nov model i10 N Line, v katerega bo za še dinamičnejšo vožnjo vgrajen 1,0-litrski agregat GDi s turbopolnilnikom, njegov dizajn pa bodo dopolnjevali športni dodatki.

Novi i10 kupcem zagotavlja najvišjo raven zanesljivosti, potrjeno z najobsežnejšim in najboljšim garancijskim paketom na trgu. 5-letna tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov poleg omenjenega zajema tudi 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.

Na voljo je 10 barv, streha pa je lahko dodatno črna li rdeča. Notranjost je v različnih odtenkih, na voljo pa so tudi štirje osnovni paketi opreme. I10 je že v naših trgovinah, cenovna paleta pa se prične tik pod desetimi tisočaki.