Avtomobilizem

Nova španka je Cupra Formentor

Formentor je prvi model, ki je bil ekskluzivno razvit za znamko CUPRA, in je hkrati najbolj emocionalen model v paleti. CUPRA Formentor združuje osupljiv dizajn, visokozmogljive pogonske sisteme in visoko uporabnost. CUPRA Formentor bo nudil številne možnosti pogonskih sistemov, med njimi tudi najmočnejši motor v ponudbi, ki razvije 228 kW (310 KM), in visokozmogljiv priključni hibrid z močjo 180 kW (245 KM). Dobava strankam bo stekla v zadnji četrtini leta 2020.

Visokozmogljivi križanec zaznamuje specifična DNK znamke, poleg tega pa je zasnovan in izdelan za prihodnost, saj predstavlja ikoničen model, v katerem se prepletajo sofisticiranost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje.

CUPRA Formentor združuje prednosti visokozmogljivega avtomobila in SUV-ja, izdelanega na osnovi dediščine znamke CUPRA, in to v času, ko je segment vozil tipa CUV v izjemnem vzponu.

“CUPRA Formentor predstavlja velik korak na naši poti k uveljavitvi znamke CUPRA kot priljubljene znamke med ljubitelji avtomobilov. Z navdušujočo oblikovno podobo, visokozmogljivimi pogonskimi sistemi – vključno s priključnim hibridom – smo s Cupro Formentor uspeli ustvariti izjemen avtomobil za izjemne ljudi,” je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor in predsednik uprave znamke CUPRA.