Nova Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 pnevamtika

Goodyear je predstavil novo celoletno pnevmatiko Vector 4Seasons Gen-3, s čimer je dopolnil svojo večkrat nagrajeno serijo celoletnih pnevmatik. Nova generacija pnevmatike zahvaljujoč številnim inovativnim tehnologijam voznikom prinaša večjo zmogljivost tako na mokri in suhi podlagi kot tudi na snegu.

Nova pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja naslednjo generacijo pnevmatik iz nadvse uspešne serije celoletnih pnevmatik Goodyear Vector 4Seasons. Njena predhodnica, pnevmatika Vector 4Seasons Gen-2, je namreč prejela veliko nagrad, najnovejša generacija pnevmatik iz omenjene serije pa prinaša še večjo zmogljivost.

Celoletne pnevmatike sicer predstavljajo enega najhitreje rastočih segmentov v industriji avtoplaščev, vozniki pa ob nakupu celoletnih pnevmatik največ pozornosti namenjajo trem vidikom – varnosti v vseh vremenskih razmerah, učinkovitemu zaviranju in oprijemu na mokri podlagi ter odličnim lastnostim pri zaviranju na suhi podlagi.

Napredne tehnologije za večjo zmogljivost

Pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 zahvaljujoč Goodyearovi tehnologiji Snow Grip zagotavlja boljši oprijem in s tem tudi boljšo vodljivost na snegu. Številne lamele v osrednjem delu tekalne plasti omogočajo, da se pnevmatika ‘zagrize’ v sneg, kar za pet odstotkov izboljšuje njeno vodljivost na snegu v primerjavi s pnevmatiko prejšnje generacije.

Tehnologija Dry Handling zagotavlja čvrste bloke v osrednjem in ramenskem delu pnevmatike, ki zmanjšujejo deformacijo pri zahtevnih manevrih. Glede na prejšnjo generacijo pnevmatike to pomeni za pet odstotkov boljše lastnosti pri zaviranju na suhi podlagi.

Obenem je pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 ohranila izjemno odpornost proti akvaplaningu, s katero se je ponašala že pnevmatika prejšnje generacije. Zaslugo za to ima Goodyearova tehnologija Aqua Control, ki z uporabo globokih in širokih kanalov izboljšuje razprševanje vode.