Mladi mehanik Slovenije

Poklic avtomehanik že dolgo ni več drugorazredni poklic, temveč je poklic sedanjosti in prihodnosti, saj je na cesti vedno več vozil, ki se bodo prej ali slej pokvarila in njih bodo popravljali ravno dijaki, ki letos zaključujejo tretje letnike avtomehaničnih šol. Nekateri bodo sicer nadaljevali s šolanje, večina pa se jih bo po koncu šolskega leta zaposlila.

Uredništvo revije Tranzit je s pomočjo pokroviteljev in organizacijskih partnerjev (Petrol, Peugeot, Unior, Volvo, Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov, SIC Ljubljana in Dostavnik.si), ravno za vse dijake srednjih avtomehaničnih šol, pripravilo tekmovanje Mladi mehanik Slovenije. S tekmovanjem želimo organizatorji vzpodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, krepiti zanimanje za tehnično kulturo in seveda skladno s tekmovalnim duhom tudi izpostaviti dijake, ki izkažejo najvišji nivo pridobljenega znanja v izobraževalnem procesu na srednješolski stopnji.

Tekmovanje, na katerega so se prijavile šole iz Celja, Domžal, Kopra, Ljubljane, Nove Gorice, Novega mesta, Postojne, Ptuja, Škofje loke, in Velenja, bo potekalo na teoretični in praktični ravni.

31. marca od 10 ure dalje vabljeni, na ogled tekmovanja, na Letališko c. 38 izza Petrolovega bencinskega servisa.