Lahko Audi uspe v razredu, kjer Mercedes ni?

 

Mercedesov projekt razreda X je bil zelo kratkotrajen, nemška znamka pa je bolj ali manj pobegnila iz rastočega segmenta pickupov. Zdaj pa o vstopu v te vode razmišlja še ena nemška znamka. Gre za Audi, katerega izvršni direktor je potrdil, da se tudi o takšnem modelu razmišlja.

“Ne morem reči, da ga bomo zagotovo ponudili, vendar je to eno od vozil, o katerih razmišljamo,” je dejal Marcus Duesmann. Dodal je, da obstaja možnost, da bodo v bližnji prihodnosti pokazali kaj v zvezi s tem projektom. Očitno je prvi mož Audija pokazal na možen koncept, ki bi lahko bil uvod v serijsko izdajo.

Če se bo Audi res odločil ustvariti pickup, bo to prvi tak avtomobil v zgodovini te znamke. V tem primeru je povsem gotovo, da bo znamka s štirimi obročki uporabila Volkswagnov Amarok in stari preizkušeni recept za prepakiranje, ki ga je skupina, zbrana okoli proizvajalca iz Wolfsburga, izpopolnila v zadnjih dveh desetletjih.

Tokrat bi bila situacija še bolj zapletena, saj bo naslednja generacija Amaroka pravzaprav klon Ford Rangerja v okviru širšega partnerstva med nemškim in ameriškim podjetjem. Torej bi Audijev pickup dejansko temeljil na Fordovem Rangerju.

Dražji tekmeci za Audjev pick up bodo dražje različice Toyote Hilux in Nissan Navare. Ali bo nemška znamka res vplivala na ta razred vozil in ali se je iz Mercedesovih napak kaj naučila, pa bomo še videti.