Avtomobilizem

Mercedes-Benz novi kupe CLA

CLA še nikoli ni sledil modnim trendom. Njegov videz je že od nekdaj liga zase. Njegov najsodobnejši in najbolj intuitivni način upravljanja avtomobila MBUX pa boš vzljubil enako kot svoj pametni telefon.

smartcapture

Novi kupe razreda CLA Mercedes-Benz ni samo najbolj emocionalno vozilo v svojem razredu, temveč je tudi izjemno inteligentno. Tako novi CLA ponuja naslednje pametne rešitve: asistent za notranjost MBUX, ki razbere ukaze za upravljanje iz gest ter notranjost obogati z dodatno mero inteligence, razširjeno resničnost za navigacijo, razumevanje posrednih glasovnih ukazov ter storitve ENERGIZING COACH, ki dajejo individualna fitnes priporočila. Izjemno domiselne podrobnosti je mogoče najti tudi na področju aerodinamike in funkcij paketa z asistentom za vožnjo Intelligent Drive. Razvlečena oblika in oblikovni elementi, kot sta pokrov motorja s poudarjeno izboklino powerdome ali nižje pomaknjena zadnja registrska tablica, poudarjajo značaj kupeja. Z vsem tem ohranja status oblikovne ikone svojega predhodnika.

Podaljšane vstopne linije nad okni in vrata brez okvirja podarijo kupeju CLA nepogrešljiv športen in eleganten značaj. Sprednji del zaokrožuje osupljivo sprednje območje, ki je pomaknjeno naprej kot nos morskega psa z dolgim, podaljšanim pokrovom motorja s poudarjeno izboklino powerdome.

smartcapture

Ploščati žarometi z nizko spuščenim pokrovom motorja in diamantna maska hladilnika z zvezdo na sredini poudarjajo športni videz vozila. Dvodelne ozke zadnje luči in registrska tablica, ki je postavljena v odbijaču, poudarijo širok videz zadnjega dela vozila CLA.

Asistent za notranjost MBUX s prepoznavanjem gest poskrbi za dodatno mero inteligence v notranjosti. Z inovativno tehnologijo asistent MBUX zdaj potnikom pomaga, saj so različne komfortne funkcije in funkcije MBUX še enostavnejše in bolj intuitivne. Poleg tega je Mercedes-Benz izboljšal glasovno upravljanje z uporabo ključne besede »Hey Mercedes«. Zdaj namreč prepozna aktualne odgovore z vedno več področij.

Večpoložajni sedeži z masažno funkcijo in klimatizacijo so prvič opcijsko na voljo v razredu CLA. Krmiljenje udobja ENERGIZING povezuje različne sisteme za udobje v vozilu. Povsem nova so inteligentna priporočila storitve ENERGIZING COACH. Ta je zasnovana na inteligentnem algoritmu in priporoči program iz paketov ENERGIZING glede na okoliščine in posameznika. Če je povezana pametna ura Mercedes-Benz vivoactive®3 ali kakšna druga združljiva naprava Garmin®, potem osebne vrednosti, kot sta raven stresa ali kakovost spanca, povečajo natančnost priporočila.

Novo vozilo CLA poganjajo 4-valjni bencinski in dizelski motorji, ki so bili v celoti posodobljeni ob lansiranju kompaktne modelne serije. V primerjavi s prejšnjo generacijo jih odlikujejo znatno višja moč, izboljšana učinkovitost in nižje emisije.

smartcapture