Avtomobilizem

“Accept No Roof” – novi T-Roc cabriolet

Novi T-Roc Cabriolet obljublja svobodo brez zgornje omejitve, svež veter v segmentu SUV-jev in izrazito emocionalen užitek v vožnji. Kot prvi kabrioletski križanec v kompaktnem razredu združuje robustnost in prednosti SUV-ja z radostnim občutkom v vožnji z odprto streho.

Ekstravertiran in emocionalen dizajn

T-Roc Cabriolet že na prvi pogled razkriva, kaj pooseblja – užitek v vožnji, svobodo in veselje do življenja. Markantno širok sprednji del, poudarjene linije in čvrsti proporci ustvarjajo edinstveno mešanico lahkotnosti kabrioleta in progresivnosti SUV-ja. 4-sedežni T-Roc Cabriolet v dolžino meri 4,27 m, v širino 1,81 m, njegova medosna razdalja znaša 2,63 m, višina pa 1,52 m. Kapaciteta prtljažnika znaša 280 litrov.

Platno je lahko

V skladu s tradicijo Hrošča in Golfa Cabrioleta ima T-Roc Cabriolet klasično platneno streho iz treh slojev. Elektrohidravlični pogon streho odpre in zapre avtomatsko v 9 oz. 11 sekundah, tudi med vožnjo do hitrosti 30 km/h. Odprta platnena streha je za zadnjima sedežema zložena kot harmonika, njen masivni sprednji lok pa služi kot pokrov. Ko je streha zaprta, nosilne letve preprečujejo, da bi se streha pri visoki hitrosti napih­nila. Če obstaja nevarnost, da se bo vozilo prevrnilo, se aktivira sistem za zaščito – v delčku sekunde se v predelu zadnjih vzglav­nikov navzgor sprožita dve močni plošči. Načrtne ojačitve karoserije T-Roc Cabrioleta kompenzirajo manjkajočo fiksno streho.

 

 

Učinkovit duet motorjev TSI

Vožnja po mestu, manj zahtevni tereni, ovinkasta regionalna cesta ali avtocesta – pogon in podvozje T-Roc Cabrioleta sta suvereno kos vsem nalogam. Na voljo sta dva učinkovita bencinska motorja s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem. 1.0 TSI je trivaljnik, ki razvije moč 85 kW/115 KM in navor 200 Nm, štirivaljni 1.5 TSI pa razvije moč 110 kW/150 KM in navor 250 Nm. 6-stopenjski ročni menjalnik in pogon spredaj sta serijska, večji TSI pa je mogoče kombinirati tudi s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

Volkswagnovi modeli SUV že veliko let postavljajo merila. Modelska družina trenutno sega od T-Crossa preko T-Roca in Tiguana pa do Touarega, Atlasa in Teramonta. T-Roc Cabriolet se postavlja ob bok vozilom v najhitreje rastočem segmentu avtomobilske panoge, segmentu kompaktnih športnih terencev.