Avtomobilizem

Kdo je Mercedesa spremenil v Golfa?

Številne današnje stvaritve, so bile predmet razprav že pred davnimi časi, nekatere stvari pa si je bilo težko zamisliti. Ena takšnih je Mercedes v kombi limuzinski (hatchback) obliki.

O tem so pri Mercedesu razmišljali že leta 1981 in celo izdelali prototip, a ni nikoli zaživel. 10 let kasneje je idejo povzel nemški tuner Schulz. Predelal je model 190E (W201) z željo, da postane konkurent, takrat že precej priljubljenemu Golfu II.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultat ni bil najbolj uspešen, saj se je tuner trudil narediti avto iz obstoječega modela s čim manj spremembami. Praktično so odsekali zadnji del in rahlo skrajšali medosno razdaljo. Zadržali so C stebriček, vrata prtljažnika pa so bila prevzeta iz modela W124 karavan.

Če se vam zdi, da avtomobil izgleda nepopolno, je to predvsem zaradi slabih proporcev. Odsekan zadek in zavarjen zadnji par vrat, ni bil najboljši recept za uspeh. Vseeno pa je kar nekaj strank naročilo Mercedes 190E City pri  Schulzu.

Bil pa je to vsekakor predhodnik prvega pravega Mercedesovega hatchbacka, ki se je v obliki modela C kupe (CL203) na trgu pojavil leta 2001.