Avtomobilizem

Mercedes predstavlja razred-T – nova definicija praktičnosti

Tik pred prvomajskimi prazniki je Mercedes tudi uradno predstavil novo vozilo v svoji ponudbi – razred T. Novo vozilo bo stopilo v boj s konkurenti kot so Volkswagen Caddy ali Ford Tourneo Connect, a bo v primerjavi s konkurenti ponujalo veliko več opreme, asistenčnih sistemov in luksuza.

Novi razred T  bo v Mercedesovi ponudbi predstavljal model namenjen voznikom, ki od avtomobila pričakujejo maksimum, ko se govori o praktičnosti, prostornosti in uporabnosti. Ta kategorija vozil danes predstavlja zamenjavo za včasih zelo priljubljene enoprostorce. Osnovo sicer tvori model Citan, od katerega je razred T prejel obliko in nekaj praktičnih rešitev, kot so dvojna bočna drsna vrata. Trenutno je na voljo s petimi sedeži, a prihaja tudi podaljšana izvedenka s sedmimi sedeži. In ko k temu dodamo luksuzne dodatke v obliki aluminijastih platišč, zatemnjenih stekle zadaj, usnjenega oblazinjenja, črnih lakiranih površin, pa tudi detajli v rumeni ali kromirani barvi, LED luči … je občutek v vozilu precej bolj premium.

 

 

 

 

 

 

Tudi spisek opreme, ki izboljšuje varnost je več sistemov. V vozilu je sedem zračnih blazin, pomočnik pri speljevanju v klanec, sistem za opozarjanje na utrujenost, pomočnik pri zaviranju, pomočnik pri vzdrževanju voznega pasu (tudi pri udarih bočnega vetra), sistem za mrtve kote, pomočnik za parkiranje, sistem 360 stopinjskih kamer, prilagodljivi tempomat …

Za pogon sta namenjena dva motorja. Bencinsko izvedenko (T160) bo poganjal štirivaljni 1,3 litrski motor z močjo 102 KM. Verjetno bolj zaželena pa bo dizelska izvedenka. Tu je pod pokrovom 1,5 litrski motor, ki v izvedbi T160d razvija 95, v izvedbi T180d pa 116 KM.