Avtomobilizem

Ford pripravlja novega kurirčka

Ford je že lani najavil prihod povsem novega najmanjšega dostavnika Tourneo Courier. Sedaj so fotografi ujeli zamaskiran model na testiranju na Finskem.

Novo vozilo kljub maski nakazuje na uporabo povsem nove karoserije z novimi lučmi. Spremenjeni so tudi proporci, vozilo ima nekoliko povišano karoserijo in večjo oddaljenost od tal, tako da bo predstavljal nekakšen kompromis med dostavnikom, crossoverjem in SUV-jem. Čeprav ni uradnih informacij, je vozilo skoraj zagotovo postavljeno na modificirano B platformo, na kakršni stoji tudi Ford Puma, tako da lahko pričakujemo tudi podobne pogonske agregate in sicer: 1,0 EcoBoost, tudi v MHEV izvedbi ter 1,5 litrski EcoBlue dizel.

Veliko sprememb pa bo tudi v notranjosti. Na fotografijah je vidno, da ima kurirček v notranjosti dva velika displeja, postavljena praktično pred voznika, predvidevamo pa lahko, da bodo številni varnostni sistemi ADAS prevzeti iz Fordovega osebnega programa, tako da bo že na začetku zadostil vsem novimi pravilom, ki jih od leta 2026 uvaja Euro NCAP.