Gospodarska vozila

Velike novosti na Ivecu S-Way

Iveco S-Way je tik pred veliko prenovo. Pravkar so bile objavljene fotografije iz testov na Finskem, kjer naj bi izboljšani tovornjak testirali v zimskih razmerah.

Na prvi pogled bi lahko pomislili, da je to Iveco S-Way, ki ga poznamo že nekaj let. Vendar, ko pogledamo podrobnosti, bomo opazili številne spremenjene elemente. Največja novost je vsekakor sistem kamer, nameščen namesto vzvratnih ogledala. Ostaja pa vprašanje, ali bo opcijsko na voljo tudi dodatna kotna kamera, s katero boste lahko odstranili tudi manjša ogledala. Naslednja novost je vidna na bokih vozila. Gre za radarje, ki nadzirajo mrtve kote. Iveco jih bo očitno ponudil na obeh straneh karoserije. V praksi to pomeni, da bodo vozniki novega S-Waya med vožnjo v gostem prometu lažje opazili pešce in kolesarje ali zamenjali vozni pas.

Za povrhu vsega pa je tu še nova maska ​​hladilnika, ki so jo med testiranjem na Finskem prekrili s folijo. Tukaj lahko pričakujete drugačno obliko ali nov zaključni material, torej manjšo spremembo zgolj vizualne narave. Zanimiv element pa so  majhna, začasna vzvratna ogledala, nameščena pod stranskimi stekli. Ta ogledala omogočajo testiranje natančnosti kamer.