Avtomobilizem

Fiat 500X podrl nov rekord

Konec preteklega tedna je s proizvodnega traku tovarne v Melfiju v južni Italiji zapeljal 500.000 avtomobil Fiat 500X. Nov mejnik je še ena potrditev uspeha tega modela, ki je vodilni v svojem segmentu v Italiji, od svojega prihoda na trg leta 2014 pa je stalno med najboljših deset na evropskem trgu.

Rekordni primerek, izdelan v posebni seriji “120th“, je opremljen z 1,3-litrskim turbo motorjem FireFly s 112 kW (150 KM) in samodejnim menjalnikom DCT z dvojno sklopko. 500X 120th posebne serije je bil javnosti premierno predstavljen na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, v počastitev 120. obletnice blagovne znamke Fiat.

Proizvodni rekord modela Fiat 500X je bil postavljen v obratu FCA v Melfiju, eni izmed najbolj inovativnih avtomobilskih tovarn na svetu, kjer se trenutno proizvajata modela Fiat 500X in Jeep Renegade, namenjena izvozu v več kot 100 držav po vsem svetu. V 25 letih obratovanja se je tovarna FCA v Melfiju osredotočila na proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov z optimalno učinkovitostjo proizvodnih procesov, zaradi motiviranja in usposabljanja visoko usposobljenih delavcev na svoji akademiji pa velja za pravi dragulj v svoji panogi.