Gospodarska vozila

Vozniki so pokazali veliko znanja

Na začetku je bilo malo nervoze

Zveza ZŠAM Slovenije je na bivši Dan mladosti organizirala 35. Državno prvenstvo poklicnih voznikov  ter prvo Državno prvenstvo v spretnostni vožnji z motorjem. Tekmovanja se je udeležilo 70 tekmovalcev, ki so po lepem, sončnem vremenu pokazali izvrstne sposobnosti pri manevriranju, premagovanju in izogibanju ovir.

Kdo bo bližje.
Zelenega podri, rdečega pač ne!

Zveza ZŠAM Slovenije, ki je tudi uradna nosilka pravic za izvedbo državnega prvenstva poklicnih voznikov v Sloveniji, je letos izvedla že 35. tovrstno tekmovanje. Vozniki, ki volan vrtijo vsak dan in si na ta način služijo svoj kruh, so se pomerili v kategorijah: dostavnik do 3,5 tone, tovornjak nad 5 ton, avtobus in tovornjak vlačilec s polpriklopnikom. Ob velikem znanju vrtenja volana, so vsi tekmovalci morali opraviti tudi teoretičen del v poznavanju cestno prometnih predpisov.

S kolesom med krožci.

Ne predaleč.
Vozniki so svoje veščine pokazali za volanom avtobusa, vlačilca, tovornjaka in dostavnika.

Vsakoletno državno prvenstvo poklicnih voznikov je letos privabilo blizu 70 tekmovalcev, ki so se pomerili v šoferskih spretnostih in se potegovali za mesto v slovenski državni reprezentanci. Dobri tekmovalni pogoji, skrbno pripravljena proga in dobra organizacija so botrovali zanimivem in prijetnem srečanju poklicnih voznic in voznikov.

Tudi z največjimi motorji so se zapodili skozi ovire.
Zaključek na dveh kolesih.

Letos so organizatorji ponudili tudi novost. Prvič so organizirali tudi državno prvenstvo v spretnostni vožnji z motorji, katerega se je udeležilo 14 motoristov in ena motoristka. Tekmovalci so se pomerili v vožnji na posebej prilagojenem poligonu, kjer so morali opraviti različne naloge ter s progo opraviti v čim krajšem času. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom izkušenih motoristov Sama Repa in Roberta Sušnja. Že prvo prvenstvo pa je postreglo s senzacijo, saj sta po dveh vožnjah prvo mesto osvojila kar dva motorista in sicer: Tomislav Gönc in Uroš Šeme, tretji pa je bil Andraž Jakopin. Motoristka Cvetka Smrekar je med močno moško konkurenco osvojila peto mesto. Čestitke vsem.

Najboljši motoristi na prvem državnem prvenstvu v spretnostni vožnji.

Najboljši tekmovalci po posameznih kategorijah na 35. državnem prvenstvu poklicnih voznikov:

Dostavnik do 3,5 tone:

 1. Gregor Čečelič
 2. Miloš Đorđević
 3. Ivan Adžić

Ekipa: Kobal Transporti

Tovornjak nad 5 ton:

 1. Sefir Ahmetović
 2. Dragan Panić
 3. Igor Kotnik

Ekipa: ZŠAM Domžale

Avtobus:

 1. Robert Kuzma
 2. Dragan Tintor
 3. Miodrag Bilanović

Ekipa: ZŠAM LPP

Vlačilec s polpriklopnikom:

 1. Slavko Oštir
 2. Adnan Muhmutović
 3. Bojan Grobelnik

Ekipa: Savez vozača Srbije

Za lažjo izvedbo tekmovanja so ga s sredstvi in nagradami podprli: AVP, Zavarovalnica Triglav, MAN Truck & Bus Slovenija, Continetal Adria pnevmatike, TC Motoshop in ZUP Desigen

Za pomoč se zahvaljujemo GRS Ljubljana, predstavnikom policije, LPP za posojo avtobusa in koles, Čižman Antonu za pokale, B&B izobraževanje in usposabljanje za učilnico, okrepčevalnici Sabahudin Jusić za pogostitev . Zahvala pa tudi podjetju BTC Logističnemu center in Kobal Transporti, ki nam je odstopilo prireditveni prostor ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi.

Najboljši v kategoriji dostavnik.

Veseli prejemniki priznanj in praktičnih nagrad, katere so prispevali: MAN truck&Bus Slovenija, Continental Adria, Zup Design.