Avtomobilizem

Dvodnevna avantura s terenskimi avtomobili

Novo desetletje, novo poglavje v zgodovini najbolj atraktivne avanture s terenskimi avtomobili Slovenija Offroad. 7. in 8. marca bodo v gramoznici Graben v Radovljici spet hrumeli motorji terenskih vozil.

Po dvanajstih letih bo tokrat prireditev prvič potekala dva dni in že v sobotnem popoldnevu 7. marca voznike in gledalce čaka prva enourna krožna vožnja po progah za hitrostno in težavnostno preizkušnjo skupaj.

V nedeljo 8. marca bodo dogajanje ponovno zaznamovale vožnje za hitrostne in težavnostne preizkušnje, ki bodo štele za točke državnega prvenstva. Pomembna sprememba bo pri hitrostni preizkušnji, saj se bo namesto dveh posameznih začela s skupinskim startom letos na krožni progi dolžine približno 1000 metrov in bo potekala 45 minut brez postanka. Skupine bodo tri: bencinski motorji do 2000 ccm, bencinski motorji nad 2000 ccm in dizelski skupaj, ter turistična kategorija voznike, ki ne bodo tekmovali za točke državnega prvenstva in se jim zdi pomembnejši prihod na cilj s celim avtomobilom kot rezultat.

Težavnostna preizkušnja bo verjetno tudi letos najbolj atraktivna, zato si jo bo za uvod mogoče ogledati že v sobotnem popoldnevu. V nedeljo ob 15. uri pa bodo tekmovalci na težavnostni preizkušnji z najboljšimi avtomobili in največ znanja tudi zaključili prireditev.

Organizatorji bodo tudi tokrat poskrbeli za hrano in pijačo, za zabavo pa bo skrbel Unimogs band. In seveda bo tudi letos na ogled celotna paleta vozil Jeep, z možnostjo preizkusnih voženj.