Avtomobilizem

Bayon – novi član Hyundai družine

Hyundai Bayon je novi križanec, zasnovan posebej za Evropo. Bayon bo kot crossover v segmentu B zadnji član Hyundaijeve razširjene družine športnih terencev.

Odlikujejo ga kompaktne dimenzije, prostorna notranjost in dolg seznam pametnih varnostnih ter povezljivih funkcij, s katerimi izstopa v svojem segmentu. V skladu z obstoječo Hyundaijevo strategijo poimenovanja športnih terencev je ime Bayon navdihnjeno s priljubljeno počitniško destinacijo: Bayonne, prestolnico francoske Baskije in eno najlepših destinacij na jugozahodu Francije.

To je najnovejši model, ki predstavlja Hyundaijevo oblikovalsko identiteto “Sensuous Sportiness”, prepoznavno po nepričakovanih in privlačnih razmerjih ter zmogljivih vizualnih lastnostih.

Postavljen je na isti platformi kot mestni model i20, zanj pa je značilen drzen slog, sestavljen iz zanimivih linij, zato je Bayon vse prej kot navaden športni terenec. Spredaj so luči enake kot pri Koni – “dve nadstropji” z ločenimi dnevnimi LED-lučmi in žarometi, medtem ko velika trapezna rešetka daje kanček dinamičnosti.

Spodaj se spodaj odpre široka rešetka, ki ustvarja trdno držo. Ob strani dinamična rama ustvari klinast videz. Zadnje luči v obliki puščice poudarjajo dinamiko stebra in ustvarjajo široko držo. Poleg tega ima Bayon čisto, prostorno in dobro osvetljeno notranjost. Poseben poudarek je na udobju potnikov in povečanem prtljažnem prostoru.

Bayon s 411 litri prtljažnega prostora kljub kompaktni velikosti izstopa z veliko prostora za shranjevanje. Inteligentni zložljiv rolo prtljažnika, ki pokriva zadnji del zadnjega sedeža, ponuja dodatne možnosti.

Bayon je opremljen z varnostnimi funkcijami Hyundai SmartSense in ustreza najvišjim evropskim varnostnim standardom. Funkcije vključujejo navigacijski pametni tempomat (NSCC), pametno pomoč pri omejevanju hitrosti (ISLA) in pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LFA).

Bayon se ponaša z nizko porabo goriva in konkurenčnimi emisijami CO2, zahvaljujoč prenovljeni družini bencinskih motorjev Kappa. 1.0 T-GDi je trivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom za optimalno učinkovitost. V kombinaciji s Hyundaijevo edinstveno 48-voltno hibridno tehnologijo (48 V) z inteligentnim ročnim menjalnikom (iMT) ima avto še večjo učinkovitost.

Vozilo je že na voljo, cenovna paleta pa se pričen pri 15.490.