Avtomobilizem

Audi je preoblikoval svoj največji  SUV

Nemški avtomobilski velikan Audi je preoblikoval in tehnično izboljšal Q8, svoj največji SUV model v ponudbi. Avtomobil je ostal enakih dimenzij, a s številnimi izboljšanimi estetskimi detajli, ki bodo še naprej zaznamovali celotno serijo Q. Izstopajo na primer odprtine za dovod zraka, ki so zdaj vgrajene v sprednji del avtomobila, spremenjen je videz prednje maske in luči. Le te pa so zgodba zase: spredaj so matrične LED luči z laserskimi dolgimi lučmi, zadaj pa digitalne OLED luči, katerih dizajn je mogoče spreminjati.

Avtomobil ima virtualni kokpit, ki vozniku ponuja vrsto uporabnih informacij v polni visoki ločljivosti, prvič pa je možna tudi uporaba aplikacij tretjih oseb, kot sta Spotify ali Amazon Music.

Od bencinskih agregatov je na voljo trilitrski šestvaljnik s 340 KM (različica 55 TFSI), elitni SQ8 pa V8 s kar 507 KM in enormnim navorom 700 Nm. Vstopni dizelski model je 45 TDI s tremi litri prostornine in 231 KM, močnejša različica 50 TDI pa kar 286 KM. Mimogrede, vsi motorji so združeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, na voljo pa je tudi pogon quattro.