Avtomobilizem

Audi Sport GmbH: v znamenju praznovanja 40. obletnice

Družba Audi Sport GmbH, ki je nastala iz družbe quattro GmbH, obeležuje 40. obletnico. Na začetku poletja je Audi vzporedno s 24-urno dirko na Nürburgringu in razstavo v tovarni v Neckarsulmu začel s prireditvami, ki slavijo ta jubilej. Prireditve se bodo sklenile 14. oktobra v Audi Forumu v Neckarsulmu z ekskluzivnim dogodkom, na katerem bodo obiskovalci doživeli vznemirljiv vpogled v visokozmogljivo podjetje, ki uspehe slavi že 40 let.

The 75th Geneva Motor Show was where Audi presented the original quattro for the first time on March 3, 1980. Internally, it had the designation model 85.

Podjetje quattro GmbH je nastalo leta 1983, leta 2016 pa je bilo preimenovano v Audi Sport GmbH: stoodstotna hčerinska družba podjetja AUDI AG danes močneje kot kadarkoli doslej daje pečat športni in ekskluzivni podobi prestižne znamke s štirimi krogi. “Oziramo se na ponosno preteklost izpred 40 let, v prihodnosti pa želimo biti še močnejši. Zato bomo našo modelsko paleto in naše druge ponudbe storitev načrtno razvijali skupaj z družbo AUDI AG. Prodajni rekordi zadnjih let jasno prikazujejo naše ambicije,” je povedal Rolf Michl, direktor družbe Audi Sport GmbH.

 

Krepitev povezanosti s kupci in navdušenci z neposrednim stikom

14. oktobra 2023 občinstvo v Audi Forumu v Neckarsulmu in njegovi okolici pričakuje ekskluzivni dogodek z informativnim in zabavnim programom. Ob 11. uri se bosta družbi Audi Sport GmbH in AUDI AG odkrito in osebno predstavili na lokaciji tovarne v Neckarsulmu. Zaposleni pri znamki s štirimi krogi bodo vrhunec jubilejnega leta izkoristili, da bodo kupcem in navdušencem ponudili izčrpne informacije ter z neposrednim stikom dodatno okrepili povezanost z njimi.

Obiskovalci bodo poleg tega imeli možnost ekskluzivnega vodenja po bližnji proizvodni lokaciji Böllinger Höfe, ki spada k tovarni v Neckarsulmu. Tam družba Audi Sport GmbH s kombinacijo inovativne visoke tehnologije in priznane rokodelske umetnosti izdeluje svoj prvi izključno električni model RS – Audi RS e-tron GT*– in visokozmogljivi športni Audi R8.

Ogledati si bo mogoče tudi vrsto zgodovinskih in sedanjih modelov iz bogate ponudbe Audi Sport GmbH. Zanimiva posebnost je leta 2022 predstavljeni prototip Audi S1 e-tron quattro Hoonitron s štirikolesnim pogonom. Izključno električni unikat je nova interpretacija izvornega modela quattro iz zgodnjih 80. leta prejšnjega stoletja. Poleg tega se bosta na odru o dirkah pogovarjala dirkalna voznika ekipe Audi Sport Rinaldo „Dindo“ Capello in Luca Engstler, kasneje pa bosta na voljo tudi za avtograme in slikanje z navdušenci.

1982: Audi clinches the Rally World Championship for Manufacturers

Raznoliki nastopi pred širšo javnostjo

Dogodki, ki slavijo 40. obletnico družbe Audi Sport GmbH, so se pred širšo javnostjo začeli maja. Na 24-urni dirki na Nürburgringu so štirje Audiji R8 LMS z legendarnimi dizajni pritegnili poglede okoli 235.000 navdušencev. Izjemno izrazite podobe dirkalnikov GT3 so na novo predstavile Audijeve nepozabne zgodovinske nastope na dirkalnih stezah in rally tekmovanjih. Razstava nekdanjih in sedanjih modelov RS, vključno z Audijem S1 e-tron quattro Hoonitron, med občinstvom skrbi za naelektreno vzdušje.

Šest tednov po nastopu na Nürburgringu je Audi na 24-urni preizkušnji v Spaju z novimi dizajni karoserije nadaljeval s predstavitvijo oblikovalske tematike “Preteklost – sedanjost – prihodnost”. Model R8 LMS je bil v Belgiji v središču pozornosti tudi s stališča športnosti: Audi je na največjem svetovnem tekmovanju GT3 na dirkališču za veliko nagrado v Spaju z bogato tradicijo dosegel prestižni pokal “Coupe du Roi” za najboljšega proizvajalca dirke. Na družinskem dnevu, ki je potekal 8. julija na lokaciji Böllinger Höfe, je desettisoče obiskovalcev družbo Audi Sport GmbH doživelo kot izrazito dinamičen sestavni del znamke s štirimi krogi, na primer med vožnjo v dirkalniku Audi R8 LMS in v prototipu za rally Dakar Audi RS Q e-tron.

Modeli iz leve proti desni:
Audi RS 4 Avant, 1st generation
Audi RS Q3 Sportback, colour: Kyalami Green
Audi RS 6 Avant, 1st generation
Audi RS 7 Sportback, colour: Tango Red
Audi TT RS, 1st generation
Audi TT RS Coupé iconic edition, colour: Nardo Grey
Audi TT RS Roadster, colour: Turbo Blue
Audi RS e-tron GT, colour: Ascari Blue
Audi S6 Plus Avant
Audi RS 3 Sportback performance edition, colour: Nogaro Blue
Audi RS 5 Coupé with competition plus package, colour: Tango Red
Audi R8 Coupé V10 GT RWD, colour: Tango Red
Audi R8 Coupé, 1st generation
Audi R8 Spyder V10 performance RWD, colour: Tango Red
Audi RS 3 Sedan performance edition, colour: Arrow Grey
Audi RS 5 Sportback with competition plus package, colour: Sebring Black