Gospodarska vozila

Operacija novoletna jelka

MAN-ovi tovornjaki in njihovi vozniki vsak dan ustvarjajo zanimive zgodbe. Te dni je imel edinstveno poslanstvo MAN TGS, ki je del voznega parka podjetja Dvig.

 

Uspešno in zanesljivo so opravili, zdaj že tradicionalni prevoz novoletne jelke iz obrobja Ljubljane v središče prestolnice, na Prešernov trg. Operacija »novoletna jelka« za sedlasti vlačilec MAN TGS 26.500 ter izkušeno ekipo podjetja Dvig in Javne razsvetljave, ni predstavljala večjih težav.

Jure Cencelj in njegov MAN TGS sta z lahkoto premagovala ozke ulice prestolnice. Tovor s poslanstvom dolžine skoraj 20 in širine dobre 4 metre jima na poti ni povzročal večjih preglavic. Za pot dolgo 7 kilometrov sta porabila slabo uro. Da je bila naloga uspešno opravljena je poskrbela usklajenost vseh ekip, ki je pri izrednih prevozih ključna.

Novoletna lepotica, ki so jo letos sodelavci Javne razsvetljave poimenovali »boginja ljubezni«, bo vse do konca leta ponosno krasila Prešernov trg. Osrednje drevo je mestu podaril Ljubljančan s Slovenčeve ceste za Bežigradom. Na njej bo žarelo okoli 10 kilometrov lučk, ki jih bodo slavnostno prižgali 29.11.2019 ob 17:15.