Tehnika

Vzvratno ogledalo avtomobila s tremi zasloni

Kamere so postale sestavni del sodobnih avtomobilov in se uporabljajo v različne namene. Tu gre predvsem za 360-stopinjski pogled na okolico vozila. To omogočajo štiri kamere ter kamera na vetrobranskem steklu, ki vseskozi preži na dogajanje v prometu pred vozilom. Pri Aston Martin pa so sprejeli odločitev, da avtomobilske kamere uporabijo še v eni »vlogi«, ki naj bi pripomogla k še večji varnostni v prometu.

Aston Martin je v sodelovanju z ameriškim proizvajalcem vzvratnih ogledal Gentex pripravil nov koncept naprednega tehnološkega vzvratnega ogledala. Novo vzvratno ogledalo je dejansko sestavljeno iz treh visokoločljivih zaslonov, ki vozniku prikazujejo slike s treh kamer, na vozilu. To pomeni, da ima voznik s pogledom na vzvratno ogledalo dejansko predstavo, kar se dogaja v okolici njegovega vozila med vožnjo.

Sistem treh kamer je mogoče povsem prilagoditi vidnemu polju voznika. Poleg tega bo imel voznik na voljo še druge možnosti za prilagoditev prikazanih slik njegovim trenutnim potrebam.