Vzvratno ogledalo avtomobila s tremi zasloni

Kamere so postale sestavni del sodobnih avtomobilov in se uporabljajo v različne namene. Tu gre predvsem za 360-stopinjski pogled na okolico vozila, ki ga omogočajo štiri kamere ter kamera na vetrobranskem steklu, ki vseskozi preži na dogajanje v prometu pred vozilom. Pri avtomobilskem gigantu Aston Martin pa so sprejeli odločitev, da avtomobilske kamere uporabijo še v eni »vlogi«, ki naj bi pripomogla k še večji varnostni v prometu.

Avtomobilski gigant Aston Martin je namreč v sodelovanju z ameriškim proizvajalcem vzvratnih ogledal Gentex pripravil nov koncept naprednega tehnološkega vzvratnega ogledala za njegove nove luksuzne avtomobile. Novo vzvratno ogledalo je dejansko sestavljeno iz treh visokoločljivih zaslonov, ki vozniku prikazujejo slike neposredno s treh kamer, ki so nameščene na vozilu. To dejansko pomeni, da ima voznik s pogledom na vzvratno ogledalo dejansko predstavo, kar se dogaja v okolici njegovega vozila med vožnjo.

Sistem treh kamer je mogoče povsem prilagoditi vidnemu polju voznika in z namenom, da se zadosti zakonskim zahtevam večine držav širom sveta. Poleg tega bo imel voznik na voljo še druge možnosti za prilagoditev prikazanih slik njegovim trenutnim potrebam. Nov koncept pametnega ogledala bo javnosti predstavljen na januarskem sejmu potrošniške elektronike CES 2020.