Avtomobilizem

Segway presenetil s povsem inovativnim električnim osebnim vozilom

V zadnjih nekaj letih so električni skiroji postali izredno priljubljeni, kar še posebej drži za večja mesta širom sveta. Marsikdo je namreč spoznal, da nudijo točno to, kar potrebuje. So hitri, majhni in zato okretni, poleg tega pa še zložljivi, kar je izredno priročno, saj jih lahko vzamemo s seboj v pisarno ali stanovanje, zaradi njihove priročne velikosti pa jih na dopust vzamemo lažje kot na primer kolesa.

Ker pa električni skiroji niso ravno udobni za vožnjo, so pri podjetju Segway presenetili s povsem inovativnim električnim osebnim vozilom imenovanim S-Pod. Ta je namenjen osebam, ki se želijo premikati na elektriko, vendar v sedečem položaju. Novost je dejansko pisana na kožo za mestni prevoz in za hitre prevoze v notranjih prostorih, kot so letališča, tematski parki in nakupovalni centri.

Električno osebno vozilo Segway S-Pod je bilo seveda zasnovano za varen prevoz potnikov. Največja potovalna hitrost novosti je 30 kilometrov na uro, za upravljanje pa je na voljo priročna krmilna palica. Električno osebno vozilo Segway S-Pod bo seveda sprva na voljo za podjetja, nekoliko kasneje pa morda še za končne kupce.