Tisoč evrov kazni za sredinca

Stanje v prometu lahko povzroči različne reakcije in frustracije pri voznikih, pogosto se kažejo v izpadih besa, včasih tudi nasilja. Močno hupanje za voznikom, ki ni speljal pravočasno s semaforja, je le en pokazatelj nervoze …

V Veliki Britaniji so se odločili temu narediti red in bodo z dobrimi tisočimi evri kaznovali vse, ki bodo drugim v prometu kazali sredinec. Kazen boste prejeli tudi če nimate popolnega nadzora nad vozilom, pri tem pa imajo v mislih, da morate imeti obe roki na volanu, piše Britanski The Sun.

»Nekateri vozniki mislijo, da če sedijo v lastnem avtomobilu, lahko delajo kar želijo, pa ni tako, takšno obnašanje jim lahko prinese drago pot na sodišče,« je povedal Jack Cousens iz Londonske policije. »Vozniki morajo paziti eni na druge, zato je potrebno biti miren in fokusiran na pogoje v prometu. Roke morajo biti vedno na volanu, oči pa na cesti,« je dodal Cousens, ki še svetuje, da raje spustite predse kakšnega voznika, kot da se prepirate z njim, boste videli, da vam bo hvaležno pomahal.