Preoblikujte vaš avto v električnega

Preoblikovanje stane 8500 evrov.

Francosko start-up podjetje Transition-One ponuja komplet za preoblikovanje klasičnih modernih avtomobilov v električne v samo enem dnevu ..

Onesnaževanje okolja, v katerem živimo, postaja vse večja težava sodobnega časa in se dotika prav vsakega posameznika. Poseben problem predstavljajo avtomobili, saj jih potrebujemo že na vsakem koraku. To je inženirje podjetja mladega francoskega podjetja Transition-One spodbudilo k pripravi posebnega kompleta, ki lahko klasičen avtomobil z notranjim izgorevanjem pretvori v električnega.

Inovativni komplet je trenutno na voljo le za prednaročila, združljiv je z manjšimi sodobnimi avtomobili in bo v redno prodajo zašel predvidoma v prihodnjem letu. Trenutno so z nadvse zanimivim kompletom združljivi naslednji avtomobili: Renault Twingo II, Fiat 500, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo in VW Polo. Kmalu jim bodo sledili še drugi najbolj prodajani modeli mestnih avtomobilov v Evropi, zato obstaja verjetnost, da se bo na seznamu znašel tudi vaš.

Priporočena cena omenjenega kompleta znaša 8.500 evrov, s subvencijami francoskih oblasti pa lahko cena pade na zgolj 5.000 evrov, kar bo v nakup zagotovo prepričalo številne voznike. Omenjeni komplet pa bo primeren zgolj za tiste, ki avtomobile pretežno uporabljajo za vožnjo po mestu in za krajše razdalje. Avtomobil bo namreč opremljen z baterijami in elektromotorjem, ki bodo nudili do 100 kilometrov avtonomije in največjo hitrost 110 kilometrov na uro.

Francosko podjetje je z omenjenim kompletom že »predelalo« avtomobil Renault Twingo, pri čemer so inženirji baterije namestili v motorju in rezervoarju za gorivo. Baterije tehtajo 120 okoli kilogramov, pri čemer gre za enake baterije, ki jih uporablja podjetje Tesla. Pri tem velja še omeniti, da popolna preobrazba klasičnega avtomobila v električnega traja zgolj en dan.

Vir: racunalniske-novice.com