"

Skupina MOL podpisala pogodbo o nakupu mreže OMV

Skupina MOL je z družbo OMV Downsteam GmbH podpisala dogovor o nakupu 92,25 % poslovnega deleža v družbi OMV Slovenija d.o.o., v katerem ima družba INA d.d. že 7,75 % manjšinski delež. Dogovorjena kupnina znaša 301 milijon EUR (100 % poslovni delež v OMV Slovenija d.o.o.).

Transakcija vključuje 120 bencinskih servisov po vsej Sloveniji. OMV Slovenija d.o.o. upravlja maloprodajno mrežo bencinskih servisov v Sloveniji pod znamkami: OMV (107), EuroTruck (5), Avanti /DISKONT (8). Skupina MOL in INA bosta tudi postala 100 % lastnika veleprodajnega segmenta prevzetega podjetja. Trenutno je Skupina MOL s svojimi 48-imi bencinskimi servisi, pod blagovno znamko MOL, in 5 bencinskimi servisi, pod blagovno znamko INA, tretji največji maloprodajni ponudnik na trgu v Sloveniji. Transakcija je predmet odobritve s strani pristojnih organov za varstvo konkurence. Dogovor je v skladu s posodobljeno dolgoročno strategijo Skupine „ SHAPE TOMORROW “ 2030+, ki daje poseben poudarek razvoju segmenta Storitev za kupce.

MOL je na slovenski trg vstopil leta 1996 z namenom, da razvije poslovanje tako na maloprodajnem kot na veleprodajnem trgu. Do leta 2011 je podjetje upravljalo 31 bencinskih servisov, vključno s prevzeto mrežo bencinskih servisov TUŠ. V letu 2016 se je mreži MOL pridružilo še 11 bencinskih servisov Agip. Vzporedno z izgradnjo novih in z integracijo 5-ih bencinskih servisov INA,  MOL Slovenija trenutno upravlja s 53-mi maloprodajnimi enotami. Od leta 2016 je na vseh 48 bencinskih servisih, ki delujejo pod blagovno znamko MOL, implementiran Fresh Corner koncept, ki ponuja sveže pripravljeno hrano in odlično kavo za ljudi na poti.