Gospodarska vozila

VW Caddy – s prenovo tudi hibridna izvedba

Peta generacija Volkswagen Caddyja je bila predstavljena februarja 2020, zato je prišel čas za blažjo pomladitev. Zadnje vohunske fotografije že prikazujejo kako izgleda prenovljeni Caddy, največja novost pa je hibridni pogon.

Ker na testnem prototipu ni kamuflažnih nalepk, je na prednjem levem blatniku dobro viden pokrov, pod katerim je polnilni priključek, na desni strani zadnjega pokrova pa je poudarjen napis “eHybrid”, ki odpravlja vse dvome o hibridizaciji.

Očitno je, da bo Caddy eHybrid poganjal novejši sistem, ki ga sestavljata bencinski motor 1.5 TSI skupaj z elektromotorjem, kjer bo sistemska moč 204 KM (150 kW) in ne 1,4 TSI, kot pri Multivanu. Elektromotor se bo napajal iz baterije z najverjetnejšo kapaciteto 18.5 kWh, ki naj bi zagotavljala približno 60 km povsem električnega dosega. Elektromotor naj bi bil nameščen med motor in menjalnik, kar pomeni, da bo prenos moči izvajal dvosklopčni robotiziran menjalnik s šestimi stopnjami.

Pričakujemo, da bo Caddy eHybrid na voljo v standardni izvedbi (s 5 sedeži) in z dolgo medosno razdaljo (7 sedežev). Možno je tudi, da bo Caddy s prenovo ponovno dobil tudi štirikolesni pogon 4Motion, ki ga sedaj ni bilo možno naročiti.