Gospodarska vozila

Volkswagen in Ford sta podpisala pogodbe za globalno zavezništvo za lahka gospodarska vozila

Družbi Ford Motor Company in Volkswagen AG sta v sklopu obstoječega globalnega zavezništva podpisali pogodbe o sodelovanju. Projekti, za katere sta se dogovorili, naj bi njune produkte še bolj prilagodili potrebam strank v Evropi in ostalih regijah. Tako bosta podjetji uporabili svoje prednosti na področjih srednje velikih pickupov ter gospodarskih in električnih vozil.

Z zavezništvom si obe podjetji prizadevata, da bi svojim strankam med drugim hitreje ponu­dili nove tehnologije in širšo modelsko paleto. Zaradi nenehnega naraščanja svetovnega po­vpraševanja po gospodarskih vozilih in zmogljivih električnih vozilih oba partnerja pričakujeta velike učinke ekonomije obsega za posamezni modelski portfelj.

Zavezništvo med Volkswagnom in Fordom se zavzema za:

· Nadaljnjo realizacijo srednje velikega pickupa, ki ga je zasnovalo in izdelalo podjetje Ford in bo od leta 2022 kot Amarok del ponudbe       modelov znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

  • Še uspešnejše poslovanje z gospodarskimi vozili obeh znamk že v prihodnjem letu, in sicer z mestnim dostavnikom na osnovi najnovejšega modela Caddy, ki ga bo razvilo in izdelalo podjetje Volkswagen Gospodarska vozila. Ford bo kot nadaljnji projekt pozneje razvil skupen dostavnik v segmentu vozil z nosilnostjo ene tone.
  • Strategijo električne mobilnosti obeh podjetij, tako da bo Ford leta 2023 na evropski trg uvedel svoje električno vozilo na osnovi Volkswagnove modularne platforme za elek­trični pogon (MEB).

Zavezništvo predvideva tri projekte za gospodarska vozila, v sklopu katerih bosta podjetji sku­pno razvili in izdelali okrog 8 milijonov vozil.