Gospodarska vozila

Tretja generacija Berlinga

Legendarno gospodarsko vozilo Citroën Berlingo, namenjeno poklicnim uporabnikom, ki je bilo lansirano leta 1996 in proizvedeno v več kot 1,5 milijonov primerkih, nam razkriva tretjo generacijo, ki je bila poimenovana Berlingo Van.

Po zgledu izvedenke za fizične uporabnike, ki jo je že možno naročiti, bo tudi novi Berlingo Van izvedel velik generacijski preskok z vidika stilske zasnove in opreme. Vzdržljivo vozilo, ki je do potankosti usklajeno z identiteto znamke Citroën, bo ponujalo še več funkcij za udobje in večjo modularnost. Na voljo bosta dve velikosti, M in XL, s katerima bo kot po meri ukrojeno za vse vrste poklicev in bo kar se da najbolje zadovoljilo pričakovanja kupcev z dvema izvedenkama “Worker” in “Driver”, ki se medsebojno razlikujeta po tipu podvozja, nivoju opreme in zaščite ter sta primerni za različne vrste rabe.

Zaradi velikih tovornih kapacitet, enostavnega dostopa in raznih možnosti za razporeditev potniškega prostora s kabino Extenso® ali podaljšano kabino je nadvse učinkovit in idealen partner vseh poklicnih uporabnikov. Novi Citroën Berlingo Van je pridobil novo konstrukcijsko osnovo za bolj priročno krmiljenje, več udobja in varnosti. V svojem segmentu bo povzročil pravi preobrat, saj je opremljen z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave ter z motorji najnovejše generacije, kot sta novi dizelski motor 1.5 BlueHDi in bencinski motor 1.2 PureTech, ali pa s samodejnim menjalnikom EAT8.