Gospodarska vozila

Thermo King premierno predstavlja tri Novosti v hladilnih sistemih

Thermo King®, vodilni na področju rešitev za nadzor temperature v transportu in blagovna znamka Trane Technologies (NYSE: TT), sta predstavila tri nove revolucionarne modele rešitev za hlajenje prikolic Advancer: večtemperaturni Advancer Spectrum, sistem za rekuperacijo energije Advancer AxlePower in električni Advancer-e brez motorja.

Trije novi hladilni sistemi za priklopnike razširjajo portfelj Thermo King Advancer serije A, ki slovi po svoji zmogljivosti, nadzoru temperature, neprimerljivi učinkovitosti sistema in povezljivosti voznega parka:

Advancer Spectrum: nova raven zmogljivosti v večconskih temperaturnih konfiguracijah

Novi Advancer Spectrum ima blago hibridno tehnologijo 48 V DC, ki je zdaj na voljo za temperaturne konfiguracije dveh različnih območij med isto vožnjo, z natančnim upravljanjem temperature. Advancer Spectrum uvaja novo raven zmogljivosti večtemperaturne prikolice Advancer A-Series. Advancer Spectrum zagotavlja do 30 % prihranka pri stroških goriva. Arhitektura prav tako zniža stopnjo servisnih intervalov do 30 % in zmanjša nenačrtovano vzdrževanje do 60 %.

Advancer Spectrum je prva večtemperaturna priklopna enota na trgu, ki ponuja popolno preglednost delovanja in porabe goriva. Stranke lahko dobijo podatke o porabi goriva in temperaturi tako na enoti kot na daljavo prek telematike, kar jim omogoča bolj inovativno optimizacijo njihove flote. Neprekosljiva sistemska učinkovitost Advancer Spectrum znatno zmanjša odtis CO2, ki so bistveno nižje od največje dovoljene vrednosti najnovejših emisijskih standardov stopnje V NRMM. Različica Whisper Pro ponuja ravni zvoka, ki ustrezajo uveljavljenim standardom PIEK, s čimer je v skladu z najstrožjimi predpisi glede hrupa za tihe dostave v mestnem središču kadar koli podnevi in ponoči. Enote Advancer Spectrum so združljive tudi z rešitvami alternativnih virov energije, kot sta AxlePower ali Envirodrive.

 

Advancer AxlePower: zajema izgubljeno energijo iz osi v avtonomni vir energije z nizkimi ali ničelnimi emisijami za hladilno enoto

Pametni sistem za generiranje energije Advancer AxlePower zagotavlja moč, potrebno za delovanje hladilne enote prikolice, s pretvorbo energije, ki jo pridobi os prikolice med rutinskim delovanjem vozila. Advancer AxlePower, razvit v sodelovanju s podjetjem BPW, vodilnim na področju tekalnih mehanizmov in storitev mobilnosti za transport, je popolnoma integriran sistem, neodvisen od vlačilca, ki združuje os ePower podjetja BPW s hladilno enoto Thermo King in tehnologijo za shranjevanje energije v baterije.

Sistem shranjuje energijo, ustvarjeno med premikanjem ali zaviranjem vozila, v visokonapetostno baterijo in jo ponovno uporabi za napajanje hladilne enote – kar omogoča popolnoma električno, nizko- ali ničemisijsko in avtonomno hlajenje priklopnika. Baterijski sklop, odvisno od konfiguracije, zagotavlja v povprečju pet ur avtonomije hladilne enote. Advancer AxlePower s pametnim upravljanjem porabe energije, ki nadzira vklop in izklop generatorjev, zmanjša tudi upor na vozilu in upravitelju voznega parka zagotavlja pregled nad delovanjem v realnem času, da se izogne ​​”skrbem okoli polnjenja”.

Zaradi možnosti zajemanja in ponovne uporabe energije je sistem Advancer AxlePower idealna rešitev za prihodnost in povečanje trajnosti vseh vrst tovorjenja s prikolico. S tihim delovanjem in brez emisij CO2 iz hladilne enote pri delovanju iz baterijskega sklopa ta tehnologija strankam omogoča trajnostno izvajanje dostave na dolge razdalje in v mestnih središčih, vključno z območji z ultra nizkimi emisijami (ULEZ) in mestnimi območji z nizko stopnjo hrupa.

 

Advancer-e: popolnoma električna hladilna enota za prikolice brez motorja in brez emisij

Zasnovan za pospešitev realizacije flot prikolic z nevtralnimi emisijami CO2, Thermo King Advancer-e vključuje brezmotorno in električno arhitekturo z vsemi značilnostmi, zaradi katerih je serija Advancer A najučinkovitejši hladilni sistem za prikolice na trgu. Advancer-e je neodvisen od moči in je združljiv z vsemi večjimi alternativnimi viri napajanja motorjev, vključno z Advancer AxlePower, Frigoblockovim alternatorjem in invertersko tehnologijo Envirodrive, Thermo King’s battery EnergyPack in napajanjem v skladišču.

S svojo popolnoma električno arhitekturo lahko ena enota Advancer-e zmanjša ogljični odtis flote priklopnikov za do 10 ton CO2 na leto. Advancer-e je združljiv s katerim koli riklopnim vozilom za dostavo v mestnih središčih ali za naloge na dolge razdalje. Prilagodljivost Advancer-e omogoča transportnim podjetjem, da so korak pred spreminjanjem zakonodaje o nizkih emisijah. V kombinaciji z istim krmilnikom serije A in intuitivno telematiko Advancer-e zagotavlja trajnostne prednosti in učinkovitost nadzora temperature – glavne strateške prioritete za mnoga transportna podjetja, ki se premikajo k popolni elektrifikaciji.

Vse enote Thermo King Advancer so izdelane v najsodobnejši in ogljično nevtralni (ISO 14064-1) proizvodni liniji Thermo King v Galwayu na Irskem.