Gospodarska vozila

Stralis X-Way za različne namene z različnimi nadgradnjami

Za vse, ki jim je Trakker prerobusten, je pri Ivecu na voljo Stralis X-Way. Namen je seveda olajšati delo uporabnikom in znižati stroške, predvsem tiste lastniške (TCO).

Z lahkim off-roaderjem Iveco širi svojo ponudbo v gradbenem segmentu, kjer združuje trdnost Trakkerjeve šasije z varnostnimi in varčevalnimi aplikacijami Stralisa. Cilj naloge je, da kupci prejmejo zanesljivo vozilo, ki se izkaže na cesti, pa tudi takrat, ko je do cilja manj utrjena pot, polna peska, blata ali snega.

Še posebej so pri Ivecu ponosni na novo Super Loader šasijo, ki ima v konfiguraciji 8 x 4 z 9-litrskim 400-konjskim motorjem vsega 8.845 kilogramov, kar je najmanj v razredu in zaradi česar je zelo primerna za nadgradnje z betonskimi mešalniki, saj omogoča prevoz do 355 kilogramov več tovora. Stralis X-Way je zelo modularen in prijazen do nadgraditeljev, ob tem pa omogoča različne kombinacije z 2, 3, ali 4 osmi, različnimi medosnimi razdaljami in konfiguracijami od 4 x 2 do 8 x 4. Različne nadgradnje so predstavili tudi v Ljubljani na Rudniku, kjer ima svoj prodajno servisni salon uvoznik za gospodarska vozila Iveco, podjetje Benussi.

Prekucne nadgradnje, gozdarske nadgradnje, nadgradnje za čiščenje in posipavanje cest, za prevoz betona in še veliko več. Vse to zmore in dovoli, da se na njegovo šasijo namesti X-Way, saj ponuja tudi izjemno zmogljiv Multipower PTO odvod z 800 Nm navora.

Za premagovanje najtežjih poti je na voljo tudi hidrostatični pogon Hi-Traction, ki zagotavlja dodatno hidravlično vlečno moč na sprednjih kolesih, ko je to potrebno, s čimer izboljšamo stabilnost vozila na zahtevnih terenih. Ta sistem je precej lažji od klasičnega večkolesnega pogona, zato je tudi izvedba cenejša, omogoča pa večjo nosilnost.