Dovoljeno za dostavo

Ford ima eno najbolj širokih palet gospodarskih vozil, saj vozila, ki so narejena na osnovi najmanjše Fieste, pa vse do velikega jumbo Tranzita.

Danes so na Vranskem predstavili osveženo paleto najmanjšega modela Curier in nekoliko večjega Connect. Pri obeh sta na voljo tovorna izvedenka, ki se imenuje Transit Curier/Connect ali potniška izvedenka, ki se imenuje Tourneo Curier/Connect.

Connect je narejen na osnovi Fordovega modela Focus, zato ponuja odlične vozne lastnosti, okretnost ter do 800 kilogramov nosilnosti. Na voljo je v treh izvedenkah in sicer kot furgon z dvema sedežema, kombi furgon s petimi sedeži in še vedno prostorom za eno euro paleto ter kot potniška izvedba s petimi ali sedmimi sedeži. Osvežitev na modelu zajema novo masko, odbijač in posodobljene luči, kjer imamo v mislih uvedbo ksenon luči in LED dnevnih luči. V notranjosti je nova armatura s 6-palčnim ekranom občutljivim na dotik, preko katerega deluje tudi Sync 3 sistem ki voznikom omogoča upravljanje povezanih pametnih telefonov, zvočnega in navigacijskega sistema ter funkcij klimatske naprave tudi s pomočjo glasu.

V ponudbi je sedaj kar nekaj dodatnih sistemov vklučujoč Pre-Collision Assist, ki prepozna tudi pešce, Active Park Assist in Intelligent Speed Limiter. Nov je tudi 1,5 litrski EcoBLue dizelaš, kupcem pa je na voljo tudi litrski EcoBoost bencinski motor. Oba motorja se lahko kombinirata z ročnim 6-stopensjkim menjalnikom, med tem ko je lahko dizelski motor združen tudi z novim 8-stopenjksim samodejnim menjalnikom.

Trenutno najmanjši dostavnik v ponudbi, prihodnje leto pride še manjša fiesta van, Ford Curier je bil predstavljen leta 2014 in je sedaj čas za njegovo pomladitev. Curier je narejen na osnovi Fieste, zato se odlično znajde v ozkih mestnih ulicah. Prejel je novo masko, odbijač in prenovljene luči, v notranjosti pa je nova sredinska konzola in boljši materiali. Tudi pri Curierju sta na voljo litrski bencinski EcoBoost in 1,5 litrski TDCi dizelaš. Petstopenjski menjalnik je zamenjal šeststopenjski, zato pri Fordu napovedujejo tudi nižjo porab. V Curierju je prostora za eno euro paleto, nosilnost pa znaša 550 kilogramov.

Curier je na voljo od 13,500 evrov naprej, Connect pa od 18.700 dalje.