Gospodarska vozila

Prometeon razkriva prve pnevmatike pod lastno blagovno znamko

Bili smo v Egiptu, kjer je podjetje Prometeon Tyre Group predstavilo svoje nove pnevmatike za gospodarska vozila.

Prometeon Tyre Group proizvaja in prodaja pnevmatike posebej za industrijo, prevoz blaga in potnikov.  Uradno je bilo ustanovljen leta 2017 kot industrijski oddelek PIRELLI Tyre, sedaj pa Prometeon začenja lastno pot s proizvodnjo in prodajo pnevmatik pod lastno blagovno znamko in pod lastnim imenom in z lastno proizvodnjo v Egiptu.

V intenzivnem raziskovalnem in razvojnem programu je bilo testiranih več kot 6000 pnevmatik in prevoženih več kot 200 milijonov kilometrov v vseh vremenskih in cestnih razmerah. Serija Prometeon 02 je izdelana v Aleksandriji, v Egiptu in bo na za začetek na voljo na trgih Egipta, Bližnjega vzhoda in Afrike (zato se je Prometeon odločil, da pnevmatike predstavitev v Gizi). Konec leta bodo na voljo v Turčiji, devet pnevmatik od dvanajstih pa bo konec leta prišlo tudi v Evropo.

Roberto Righi, generalni direktor Prometeon Tyre Group: “Danes je zgodovinska priložnost za našo skupino, saj blagovna znamka Prometeon predstavlja naše najbolj inovativne pnevmatike, serija 02. Vstopamo v novo fazo v zgodovini podjetja Prometeon, ki temelji na več kot 100 letnih izkušnjah Pirellia.”

Prometeonova proizvodna lokacija v Aleksandriji, ki obsega 300.000 m², se ponaša z več kot 2.000 zaposlenimi strokovnjaki. Ob praznovanju 30. letnice delovanja je od ustanovitve leta 1994 proizvedlo več kot 19 milijonov pnevmatik.

Leta 2022 je podjetje pospešilo naložbe v višini 85 milijonov evrov v program tehnoloških inovacij in trajnosti, ki naj bi se končal leta 2026. Zavezano k biotski raznovrstnosti ima tovarniško območje zeleno oazo, ki pokriva približno 18.000 m² v katerem živi več kot 500 vrst rastlinstva in živalstva. Več o novih pnevmatikah pa v naslednji številki revije Tranzit.