Gospodarska vozila

Prodaja se Optimus Prime

Odraščali smo ob gledanju risank Transfermerjev, kasneje pa smo uživali tudi v hollywoodskih spektakularnih filmih. Izbira tovornjaka, v katerem je nastopal osrednji lik filma Optimus Prime, se je večkrat spremenila, izbira pa bi večinoma padla na modele proizvajalcev Peterbilt in Freightliner.

Sedaj opa bo lahko nekdo domov odpeljal del filmske zgodovine, to je tovornjak z oznako Freightliner, ki se na kratko pojavi v enem od prizorov filma Bumblebee.

V zdaj legendarni sceni Optimus Prime vozi preko znamenitega mostu Golden Gate v mestu San Francisco (Kalifornija). Poleg njega se pelje Chevroleta Camarja iz leta 1976, po navedbah prodajalca tovornjaka, je bil za potrebe filma uporabljen le en tovornjak.

Tovornjak je iz leta 1987. in je pobarvan v prepoznavno rdeče sivo kombinacijo barv. Poganja Cumminsov motor, ki razvija 350 KM, moč pa se na kolesa prenaša preko 12 stopenjskega ročnega menjalnika.

Tovornjak danes ni v najboljšem stanju, saj je več let stal, udeleževal se je le manjših shodov Freigthlinerjevih tovornjakov, zato bo potreben temeljite obnove. Vsekakor pa se je sedanji lastnik odločil da ga proda na dražbi, izhodiščna cena pa znaša 21.000 dolarjev.