Gospodarska vozila

Prišel je novi Lev

 

Le mesec dni po uradni predstavitvi v Kortrijku, je novi MAN Lion’s Coach že na voljo tudi v Sloveniji.

Novinca krasi nov dizajn s prepoznavnimi elementi na sprednjem delu, kakor tudi na boku. Oblikovalci so največ pozornosti posvetili voznikovemu delovnemu prostoru, potniški kabini, prostoru za prtljago ter pogonskemu sklopu.

Na sprednjem delu pozornost pritegnejo svetlobni sklopi v katerih lahko svetijo tudi LED diode, ki dajejo do 50 % več svetlobe, med tem ko so zadnje in dnevne LED v obliki traku standardne.

Notranjost je prav tako povsem spremenjena, kar bo še posebej ugajalo potnikom, saj je svetlejša in prijaznejša. Voznikov delovni prostor je bogateje odmerjen, je tudi bolj ergonomičen in pregleden, na voljo pa je tudi več odlagalnih površin.

Tudi po tehnični plati je MAN Lion’s Coach izboljšan, saj je pogonski sklop optimiran do potankosti. Motorji imajo več moči in navora, ob tem pa zaradi dobrega izkoristka in odlične aerodinamike, porabijo manj goriva, na voljo pa je tudi več prenosnih razmerij na pogonski osi, na voljo pa sta tudi EfficientCruise (topografski tempomat) s funkcijo EfficientRoll. Zaradi vgradnje novih blažilcev, je na višjem nivoju udobje, izboljšane so vozne lastnosti ter varnost. Za slednje skrbi kar nekaj aktivnih sistemov, kot so Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Guard System (LGS) in MAN Attention Guard.

Ni odveč omeniti, da novi MAN Lion’s Coach, zaradi čvrste karoserije, že zadovoljuje standarde ECE R66.02, ki so stopili v veljavo oktobra letos in tako na najboljši možni način ščiti potnike pri prevračanju.