Gospodarska vozila

Okolju prijazen Isuzu Kendo CNG

Anadolu Isuzu Kendo CNG, vodilni v svojem segmentu z okolju prijazno tehnologijo CNG, je bil razglašen za trajnostni avtobus leta na Sustainable Bus Award 2022, najprestižnejšem tekmovanju v avtobusni industriji.

Anadolu Isuzu, ena vodilnih turških znamk v izdelavi gospodarskih vozil, še naprej dosega svetovni uspeh z okolju prijaznimi in inovativnimi vozili. Kendo CNG, ki ga je razvila družba Anadolu Isuzu po željah in potrebah strank na domačem in mednarodnih trgih, je bil imenovan za »trajnostni avtobus leta« v segmentu medkrajevnih avtobusov na podelitvi nagrad »Sustainable Bus Award 2022« v soorganizaciji sedmih prestižnih evropskih revij, ki izhajajo v Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Španiji, Romuniji in Sloveniji.

Žirija Sustainable Bus Award, ki jo sestavljajo mednarodni strokovnjaki in uveljavljeni novinarji, ocenjuje vozila, ki so uvrščena v ožji izbor, na podlagi različnih dejavnikov, kot so dizajn, učinkovitost porabe goriva, emisije, varnost, udobje, hrup, možnost recikliranja komponent in splošna okoljska zaveza proizvajalca.

 

Isuzu Kendo: okolju prijazen transport

Isuzu Kendo CNG je s 13 metri dolžine prvo in edino vozilo v tem segmentu, ki se proizvaja v Turčiji. Poleg tega je Isuzu ena od treh vodilnih evropskih znamk v tem segmentu. Kendo CNG, ki mu je uspelo zmanjšati svoje emisije na sprejemljive ravni zahvaljujoč CNG motorju, ki je 100-% združljiv z bioplinom, je bil zasnovan za prevoz po kratkih in tudi daljših medmestnih vožnjah. Kendo izstopa tudi po svoji učinkovitosti, nizki porabi goriva in velikem prtljažniku. Kendo s prostornino prtljažnega prostora 7,5 m3 zaradi visokega udobja in funkcionalnosti lahko služi tudi kot turistični avtobus.

Isuzu Kendo, ki je bil razvit v raziskovalno-razvojnem centru Anadolu Isuzu in je opremljen s pametnimi varnostnimi sistemi, s svojo večnamensko instrumentno ploščo in funkcijami samodiagnostike dela razliko v segmentu. Model zagotavlja vrhunsko ergonomijo z udobnim prostorom tako za voznika kot potnike. Isuzu Kendo nudi operaterjem tudi pomembno prednost s svojim sistemom ocenjevanja voznika in njegove vožnje. Kendo izstopa s svojo aerodinamično karoserijo, dinamičnimi LED smerniki in dnevnimi lučmi, digitalno instrumentno ploščo in inovativnimi linijami. Kendo je zaradi svojega edinstvenega dizajna do zdaj že prejel dve veliki mednarodni nagradi: »Gold A Design Award« na italijanskem A’ Design Award & Competition leta 2020 in »Product Design Award« na podelitvi nagrad BigSEE leta 2021, organizirani z namenom spodbujanja ustvarjalnosti po Evropi.

Tuğrul Arıkan: »Naš cilj je ustvariti trajnostno vrednost za družbo in okolje.«

Generalni direktor Anadolu Isuzu Tuğrul Arıkan je v komentarju nagrad dejal: »Trajnostno proizvodnjo smo postavili v jedro poslovnih procesov v službi našega cilja ustvarjanja trajnostne vrednosti za družbo in okolje. Z dolgoletnimi izkušnjami pri izvajanju dejavnosti raziskav in razvoja za okolju prijazne prakse in nove tehnologije smo ponosni, da v industrijo uvajamo okolju prijaznejša vozila. Naš model Kendo, ki je vodilni v svojem segmentu in izstopa kot okolju prijazna, varna in sodobna prometna rešitev za današnja mesta s svojim CNG motorjem, je bil imenovan za trajnostni avtobus leta, kar nas navdaja z velikim ponosom in srečo. Ta nagrada pomeni, da je našo trajnostno in inovativno identiteto ter kakovost proizvodnje priznala žirija mednarodnih strokovnih novinarjev. Še naprej si bomo prizadevali nadgrajevati svoje nacionalne in mednarodne dosežke ter z inovativnimi modeli še krepiti svoj položaj na mednarodnih trgih.«