Gospodarska vozila

Najzmogljivejši tovornjak v boljši kondiciji

Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozil Volvo FH16. Vozilo povečuje produktivnost s kombinacijo nove varnostne opreme in najnovejše tehnologije.

Novi Volvo FH16 zagotavlja vrhunsko produktivnost pri najzahtevnejših prevozih s kombinacijo 16-litrskega motorja z močjo do 750 KM, izboljšanih manevrskih sposobnosti, najnovejše varnostne tehnologije in večje podpore za voznika.

 

Drzna zunanjost odraža pametno tehnologijo

Na zunanji podobi novega tovornega vozila izstopata žarometa v obliki črke V. Z učinkom kristalov odražata pametno tehnologijo. Močan značaj in dediščino vrhunskega modela Volvo FH16 poudarja maska v obliki slapa. Plošče žarometov so pomaknjene nekoliko navzven, kar vozilu omogoča boljšo aerodinamiko in samozavesten videz.

 

Posodobljeno voznikovo okolje

Notranjost novega vozila Volvo FH16 je osredotočena na voznika. Posodobljena je z novimi kontrastnimi barvami ter oblazinjenjem. Armaturna plošča vključuje priročne nove odlagalne prostore in popolnoma digitalni 12-palčni zaslon instrumentne plošče z visoko ločljivostjo. Odvisno od voznih razmer in želenih prikazanih podatkov lahko voznik izbira med štirimi različnimi zasloni.

Voznikov prostor je mogoče opremiti z 9-palčnim stranskim zaslonom. Ta zagotavlja informacije in razvedrilo, pomoč pri navigaciji, informacije o prevozu ter nadzor s kamerami. Ročica menjalnika I-Shift je bila preoblikovana v skladu z vrhunskimi standardi in vključuje osvetljene simbole za izbiro prestav ter nove načine vožnje za optimalno delovanje.

Izboljšana produktivnost

Povečana nosilnost sprednje osi in pomožna os pred ali za gnano osjo z boljšimi krmilnimi koti izboljšujeta manevrske sposobnosti in produktivnost. Za posebej zahtevne prevoze je na voljo nov sklop osi z nosilnostjo 38 ton.

Novo vozilo odlikujejo tudi prilagodljivi dolgi žarometi. Izboljšajo varnost vseh udeležencev v prometu tako. Dolgi žarometi se prilagodijo, ko kamera in radar zaznata druga vozila ali ko kamera zazna spremembe v količini svetlobe okoli tovornega vozila.

Varnost dodatno izboljšata tempomat za vožnjo po klancu navzdol, ki preprečuje neželeno pospeševanje med spustom. Nov je tudi prilagodljivi tempomat (ACC), ki zdaj deluje pri vseh hitrostih vse do popolne zaustavitve. Vozilo je sedaj opremljeno tudi s sistemom prepoznavanja prometnih znakov.

Nova servisna pogodba

Hiter razvoj povezanih storitev omogoča prevoznikom popolnoma nove načine povečevanja razpoložljivosti vozil in optimiziranja njihovega izkoristka. Volvo Trucks predstavlja pogodbo Flexi-Gold Contract Volvo. Ta zagotavlja enako kritje kot zlata pogodba Volvo po isti predvidljivi ceni. Ob tem pa ponuja veliko več možnost pri prilagajanju spreminjajočim se poslovnim zahtevam. 40-odstotni prilagodljivi razpon za predvideno letno prevoženo število kilometrov omogoča spreminjanje mesečnega nadomestila. To prevoznikom zagotavlja boljšo prilagodljivost na sezonske spremembe in spremenljivo povpraševanje po prevozih.