Gospodarska vozila

Končan je letošnji reli Dakar

Končana je še ena izvedba slovitega relija Dakar, ki se je tokrat preselil iz Južne Amerike na peščene sipine Savdske Arabije.

Po prevoženih 7850 kilometrih dolgi dirki, od tega so na »polno« prevozili 5100 tekmovalnih kilometrov, je v kategoriji tovornjaki, ponovno slavil Kamaz. Ruski tovornjaki so že leta nepremagljivi, njihovo vzdržljivost pa kronajo dobro usposobljeni vozniki. Andrey Karginov (Андрей  Каргинов), si je po 46 tekmovalnih urah pripeljal 42 minutno prednost pred kolegom Anton Shibalovom, prav tako iz moštva Kamaz Master. Karginu je to že druga zmaga na Dakarju, prvič je slavil leta 2014. Letos je bil na dirki zelo prepričljiv, saj je zmagal kar na 7 od 12 etap.

Tretje mesto, z dobrima dvema urama zaostanka pa je zasedel Belorus Siarhei Viazovich, za volanom MAZ-a. Tudi četrto mesto je zasedel Kamazov tovornjak in sicer z Dmitryem Sotnikovim. Na petem mestu pa prvi Iveco z Martinom Macikom za volanom. V kategoriji tovornjakov z delovno prostornino manjšo od 10 litrov, pa je prvo mesto zasedel Teruhito Sugawara (Hino Team Sugawara), ki je v skupnem seštevku osvojil celo deseto mesto.