Gospodarska vozila

Bosta imela S-Way in F-Max enako kabino

 

Iveco je v zadnjem času navezal kar nekaj partnerstev. Predvsem izstopa tista o sodelovanju s Hyundaiem pri razvoju vodikovih tovornjakov, zadnja v nizu pa je novica, da bi lahko Iveco sodeloval pri razvoju nove kabine s turškim Ford trucksom.

Da se tovornjaki spreminjajo vidimo vsak dan znova. Razvoj se odvija precej hitreje kot včasih, ko je nova kabina na trg prišla vsakih 20 let. Ker je razvoj sedaj zelo pospešen, to za sabo potegne tudi velike stroške. Zato je možno, da bodo kabine modelov S-Way in F-Max v prihodnosti prihajale iz iste tovarne na enaki osnovi? Iveco in Ford Trucks želita vsaj preučiti možnosti sodelovanja pri razvoju takšne nove kabine. Vodje proizvajalcev tovornjakov so v ta namen podpisali nezavezujoč memorandum o soglasju.

Natančneje, ta memorandum o soglasju je prvi korak k preučitvi možnosti sodelovanja pri skupnem razvoju novih proizvodov in tehnologij, ki vključujejo sestavne dele in sisteme za notranjost kabine. Iveco in Ford Trucks se osredotočata na povečanje konkurenčnosti z morebitnim sodelovanjem podjetij. Pri kabini je cilj izboljšati neposredno vidljivost in aerodinamiko, da bi zmanjšali porabo goriva in emisije CO2.