Gospodarska vozila

Iveco se vrača v Moto GP

IVECO je napovedal obnovitev partnerstva z MotoGP, največjim motociklističnim prvenstvom na svetu. 4 letno pogodbo so podpisali z Dorna Sports, imetnikom komercialnih pravic in organizatorjem svetovnega prvenstva FIM Grand Prix.

Ob ponovni potrditvi svoje močne vezi s svetom motošporta bo IVECO skoraj deset let po zadnjem sponzorstvu ponovno igral vlogo uradnega dobavitelja tovornjakov MotoGP™ naslednja štiri leta, saj bo dobavil 14 vozil za prevoz opreme Dorna Sports na dogodke MotoGP vse do leta 2026. IVECO bo v tej sezoni MotoGP nudil podporo s 13 tovornjaki/vlačilci IVECO S-Way in enim Dailyjem. Zanesljivi, varni in robustni tovornjaki IVECO bodo odgovorni za prevoz dirkalnih materialov in opreme po cestah, ki povezujejo dirkališča. Vozila bodo posebej označena, z logotipoma MotoGP in IVECO ter posebno belo barvo, ki bo odražala močan dirkaški slog, značilen za motošport.

IVECO je tudi uradni sponzor ekipe Repsol Honda in uradni dobavitelj vlačilcev za ekipo Mooney VR46 Racing Team.S svojimi vlačilci S-Way prevaža opremo dirkačev na dirke MotoGP po Evropi. Nova sezona se je začela v nedeljo, 26. marca, na dirkališču Autodromo Internacional do Algarve v Portimau na Portugalskem in se bo zaključila novembra na dirkališču Ricardo Tormo v španski Valencii, s skupno 21 dirkami za veliko nagrado v 18 različnih državah. Luca Sra, predsednik poslovne enote za tovornjake v skupini Iveco, je dejal: »Ponosni smo, da podpiramo tako izjemno tekmovanje, kjer se vrhunska tehnologija sreča z neprimerljivim pogumom in drznostjo za premikanje meja. To sponzorstvo odraža isto energijo, ki podpira IVECO-vo predanost ustvarjanju najboljših rešitev za potrebe naših strank, in borbeno strast, ki nas žene, da si vsak dan prizadevamo za odličnost!«