Gospodarska vozila

Dakar 2023 je pred vrati, IVECO je pripravljen

IVECO bo tudi v prihajajočem letu nastopil na, tokrat že 45. izdaji vzdržljivostne dirke Dakar 2023, in ponovno poskušal dokazati moč in zanesljivost svojih tovornjakov. Tokrat bo nastopil z dvema  novima ekipama: Boss Machinery Team de Rooy IVECO in Eurol Team de Rooy IVECO.

Tekmovalo bo 365 vozil po novi trasi, ki bo ponovno pravi preizkus ekstremne vzdržljivosti. Tekmovalci bodo morali premagati skupno več kot 8.500 km dolgo razdaljo po zelo zahtevnem in nevarnem terenu. Same hitrostne preizkušnje so razdeljene na 14 atap, ki bodo skupaj dolge skoraj 5000 km. Vse se bo začelo na obali Rdečega morja, ciljna črta pa bo postavljena 15.1.2023 v Damanu, na nasprotni strani Arabskega polotoka.

IVECO bo uradni dobavitelj dveh ekip in jima bo zagotovil vozila, motorje in rezervne dele. Vsi tovornjaki IVECO Powerstar imajo motorje IVECO Cursor 13 z močjo okoli 1000 KM, ki jih je posebej zasnoval FPT Industrial – sestrska znamka IVECO znotraj skupine Iveco in vodilna svetovna družba, specializirana za napredne pogonske tehnologije.