Gospodarska vozila

Iveco Defense Vehicles dobavlja nemški vojski tretjo generacijo oklepnih bojnih tovornjakov GTF 8×8

Podjetje Iveco Defense Vehicles, hčerinsko podjetje korporacije CNH Industrial NV, je od nemške vojske (Bundeswehr) prejelo naročilo za dobavo 1.048 vojaških tovornjakov Trakker GTF8x8 (ZLK 15 t), ki bodo dostavljeni med letoma 2021 in 2028.

Projekt se bo začel z dobavo prve serije 224 vojaških vozil 8×8 iz družine Trakker v petih različnih konfiguracijah, pripravljenih za prevoz zabojnikov. Specifikacije vozil vključujejo hidravlične žerjave in vitle.

Vsa vozila izpolnjujejo standarde EURO VI in bodo dobavljena z zaščiteno kabino, ki ponuja visoko stopnjo zaščite. Te kabine zagotavljajo tudi visoko raven udobja posadke in so pripravljene za namestitev številnih sodobnih vojaških komunikacijskih in poveljniških sistemov.

V zadnjih nekaj letih je Iveco Defense Vehicles nemški vojski dostavil približno 2000 vozil iz širokega nabora, vključno s številnimi različicami po meri (GTF 8 × 8 serije 1 in 2, TEP-90, STV-8 × 8, Tipper-8 × 8, Sideloader – 8 × 8, ISO-container-transport-8 × 8 in Tractor-6 × 6), ki so že v uporabi v operativnih enotah Bundewehrja.