Gospodarska vozila

eDaily vlekel kar 153 ton

IVECO eDaily je potegnil kompozicijo s skupno maso 153,58 ton, zato se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, kot rekorder za “največjo težo, ki jo vleče električni kombi”.

IVECO eDaily je znan po svoji vlečni zmogljivosti, močni šasiji in robustni konstrukciji.

Ta dosežek presega vse doslej postavljene rekorde in je impresiven, saj je dosežen z električnim dostavnikom, s pogonom na zadnja kolesa in električnim motorjem z močjo 140 kW in 400 Nm navora.

Za eDaily je bil pritrjen težki vlačilec X-Way Strator, natovorjen z bagrom, ki tehta več kot 50 ton. Na prikolico Strator je pripet polno naložen prekucnik X-Way 8×4, na prekucnik pa gasilsko vozilo. Uradno je potrjeno, da je skupna masa takšne kompozicije znašala 153,58 tone.

Za potrditev rekorda je moral eDaily prevoziti dolžino 100 čevljev (30,48 m). Za podvig je bil uporabljen serijski eDaily s standardnim “hi-power” načinom delovanja, za volanom pa je sedel Adam Bishop, trenutno najmočnejši Britanec. »IVECO eDaily se je zapisal v zgodovino s tem impresivnim rekordom, ki dokazuje njegovo moč, vzdržljivost in izjemne zmogljivosti. Ponosni smo na ta dosežek, saj dokazuje sposobnost eDailyja, da premika meje in presega tradicionalna električna vozila,« je dejal Fabio Santiago, vodja trženja in produktnega upravljanja poslovne enote IVECO Truck.