Gospodarska vozila

DAF predstavlja serijo naprednih varnostnih sistemov

DAF Trucks dodatno razširja že tako dobro varnost in udobje voznika vseh modelov nove generacije z uvajanjem celotnega paketa novih naprednih sistemov za pomoč vozniku. Ti novi sistemi so na voljo od januarja 2024, kot standardna oprema na vseh modelih DAF XB, XD, XF, XG in XG⁺.

Napredni sistem zaviranja v sili (Advanced Emergency Braking System – AEBS) najnovejše generacije je opremljen tako z radarjem kot kamero, ki omogoča popolnoma avtonomno zaviranje v primeru nevarnosti, da pomaga tudi ranljivim udeležencem v prometu pred vozilom, kot so pešci ali kolesarji, se izogibajte trčenju.

Poleg tega bo vsak model DAF-a imel prepoznavanje omejitev hitrosti, kar bo voznika obveščalo o dejanskih omejitvah hitrosti in opozorilo v primeru prekoračitve, medtem ko bo sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu pomagal preprečiti nevarne situacije z opozarjanjem.

Nova vzvratna kamera na zaslonu prikazuje, kaj se dogaja za tovornjakom. Pomoč pri dolgih lučeh samodejno zatemni dolge luči, ko se druga vozila približujejo ali premikajo pred vozilom. Signal za zaustavitev v sili kot prej opozori druge udeležence v prometu z utripajočimi lučmi, ko tovornjak nenadoma upočasni. Poleg tega so bile uvedene nove funkcije za dodatno izboljšanje varnosti voznika. Novo zaznavanje zaspanosti DAF oceni voznikovo budnost in opozori, kdaj je potreben odmor.