Gospodarska vozila

DAF predstavil posebno serijo Super Space Cab

Vsi proizvajalci občasno predstavijo kakšno posebno, omejeno serijo svojih modelov. Običajno so takšne serije posvečene posebnim dogodkom ali kakšnemu časovnemu jubileju.

Tako je DAF na trg poslal posebno serijo modelov XF, s katero bodo proslavili 25 let in 250.000 prodanih primerkov kabine Super Space Cab. Posebna serija tako nosi tudi pomenljivo ime »Celebration Edition«. Zahvaljujoč prostornosti, uporabnosti in udobju, je ta kabina prejela veliko odobravanja med vozniki po celem svetu.

Super Space Cab kabine je bila prvič predstavljena leta 1994 na modelu DAF 95. Že tedaj je imela kabina notranjo stojno višino 2,25 metra, česar nekateri konkurentje še danes ne nudijo. Prostornina kabine je tedaj znašala 10,2 kubična metra. Kabina v posebni seriji pa je za 2 centimetra nižja, ampak vseeno ponuja 12,6 kubičnega metra prostora.

Primerki iz posebne serije so tudi opremljeni s posebnimi dodatki. Notranjost je obložena z usnjem v barvi konjaka, vgrajena je zmogljivejša navigacijska naprava DAF TNR, na hrbtno stran kabine je nameščena nočna klima … DAF XF Super Space Cab Celebrating Edition je na voljo v konfiguraciji 4×2 in 6×2 z motorji Paccar MX 11 450, oziroma Paccar MX 13 480 ali 530.

Vozila iz posebne serijo so že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih.