Gospodarska vozila

Mercedes Benz STX Eila Edition One – hotel na kolesih

Hotel s petimi zvezdicami na kolesih je morda najboljši opis tega megalomanskega avtodoma.

Nemško podjetje Eila Consulting GmbH & Co iz mesta Bayreutha je projekt pričela že pred letom in pol. Avtodom je narejen na šasiji novega Actrosa s 530 konjskim motorjem. Tovornjak ponuja vse tehnične poslastice, kot klasični vlačilec, Izza klasične vozniške kabine pa se razprostira neverjeten luksuz. Ekipa ustvarjalcev se je posvetila vsakemu detajlu posebej, tako da je vsak del tovornjaka nekaj posebnega, samosvojega.

Luksuzni bivalni prostor ponuja izkušnjo hotela s petimi zvezdicami. Sestavljen je iz dnevne sobe, kuhinje, kopalnice in glavne spalnice. Možno je izbirati med osmimi različnimi razporedi notranjosti. Edition One ima 4 posebne predele, ki se raztegnejo izven gabaritov vozila in tako razširijo bivalni prostor, ki je lahko širok tudi 4,5 metra. V njem je lahko več televizorjev, 5 integriranih polnilcev, zmogljiva klimatska naprava za hlajenje in ogrevanje ter oskrba s toplo vodo.

Na voljo je tudi pralni in pomivalni stroj. Na strehi so tudi solarni paneli za oskrbo z elektriko ter avtomatska satelitska antena za spremljanje tv programov. V vozilu je prostora z do šest oseb.