Celsineo nova znamka na trgu hladilnih agregatov

Philipp Liebherr in Bernard Krone, sta pred izbranimi novinarji iz cele Evrope predstavila nov projekt Celsineo.

Krone in Liebherr sta sklenila partnerstvo za razvoj, prodajo in servisiranje novih hladilnih enot za priklopna vozila. Nova znamka se imenuje Celsineo.

Obe družbi sta podpisali dolgoročen sporazum o sodelovanju, kjer bo Liebherr razvijal, proizvajal in dobavljal hladilne enote za cestni prevoz s temperaturnim nadzorom. Krone jih bo nameščal na svoje hladilne polpriklopnike in jih kot nov paket ponujal svojim strankam. Kroneova obsežna evropska servisna mreža bo skrbela tudi za strokovno vzdrževanje in popravila ter hitro dobavo rezervnih delov za pravilno delovanje novega hladilnega sistema Celsineo.

Nov hladilni sistem so razvili skupaj, izdeloval ga bo Liebherr, na svoja vozila pa vgrajeval Krone.
Patentirani sistemski koncept podjetja Liebherr zagotavlja uporabnikom sodobno in v prihodnost usmerjeno rešitev. Popolnoma premišljena modularna zasnova zagotavlja maksimalno razpoložljivost, stroškovno učinkovitost in enostavno servisiranje.
Nov sistem za hlajenje združuje nove, napredne tehnologijo, s sodobno obliko in visoko kakovost vseh komponent. Novost je vsekakor uvedba treh ločenih hladilnih sistemov, ki vseeno zagotavljajo pravo temperaturo tudi če ena enota odpove. Enote so modularne in jih je možno menjati posamezno, s čimer se tudi znižujejo stroški.
Inteligentno krmiljenje hladilnih modulov omogoča Celsineu hkratno hlajenje in odmrzovanje - na primer, dva hladilna modula lahko hladita, medtem ko je eden v načinu odmrzovanja, kar učinkovito zmanjša neželene temperaturne konice med cikli odmrzovanja. Tovor je zato vedno na idealni temperaturi.
Celsineo hladilni moduli so že zasnovani tako da delujejo v skladu novih predpisov »ozone friendly« in so skladni z uredbo R452A F-Gas, ki bo pričela veljati prihodnje leto. Tudi dizelski agregat izpolnjuje zakonske zahteve brez naknadne obdelave izpušnih plinov.