Gospodarska vozila

40 milijonov pnevmatik

Svetovno priznaniproizvajalec premium pnevmatik Continental je 18. februarja slavil proizvodnjo že 40.000.000 tovornih pnevmatik, odkar jih od leta 1999 proizvaja v Puchovu na Slovaškem.

Jubilejna inteligentna pnevmatika v dimenziji 315/80 R 22.5 je Conti Hybrid HD3, opremljena s senzorji ContiPressureCheck. V spomin na ta pomemben dan so jubilejno pnevmatiko podpisali Patrick Haarmann, vodja oddelka tovornih pnevmatik, Constantin Batsch, vodja tovornega programa regije EMEA, in Ladislav Rosina, direktor Continental Matador Truck Tires s.r.o.

»Tovarna pnevmatik v Puchovu letno proizvede tretjino celotne količine tovornih pnevmatik podjetja Continental in tako pomembno prispeva k uspehu našega podjetja. Continentalova proizvodnja tovornih pnevmatik v Puchovu je bila že tretjič zapovrstjo nagrajena z mednarodno nagrado CVT Quality Award za leto 2018. Čestitam!« je v svojem govoru poudaril Patrick Haarmann, vodja oddelka tovornih pnevmatik pri Continentalu.

Constantin Batsch je v svojem govoru izrazil iskreno zahvalo za dosežek lokalne ekipe in poudaril pomen tovorne proizvodnje v Puchovu za regijo EMEA. »Zahvaljujoč visoko usposobljeni ekipi in odlični ravni kakovosti, ki jo zagotavlja, igra obrat tovornih pnevmatik v Puchovu pomembno vlogo pri omogočanju naše stalne rasti prodaje v regiji EMEA,« je povedal.

Podjetje Continental je na Slovaškem prisotno z avtomobilsko in gumarsko proizvodnjo v mestih Puchov, Zvolen in Dolne Vestenice. V svojih obratih v Puchovu Continental proizvaja pnevmatike za osebne avtomobile, lahka tovorna vozila, tovornjake, prikolice in avtobuse ter transportne trakove. V proizvodnji so različne blagovne znamke skupine, med katerimi so Continental, Matador, Semperit, Barum, Uniroyal, Viking, Gislaved in mnoge druge. Continental Puchov trenutno zaposluje 4.530 ljudi.